Edustus, Miesten Vitonen

SoPa - KemPa  4 - 1

Sodankylä, Keskuskenttä TN

SoPa edustus jatkoi voittojen tiellä!

Ottelu päästiin aloittamaan aurinkoisessa, mutta tuulisessa säässä reilun sadan katsojan edessä. SoPan vieraaksi oli tullut Keminmaan Pallo eli KemPa, jolla oli voitto alla kauden ensimmäisestä pelistä. Kotijoukkueen kokoonpanossa oli muutama poissaolo viime peliin verrattuna, mutta pelaajalistassa oli silti mukavat 16 nimeä.

Ensimmäinen puoliaika oli tasaista peliä ja molemmat joukkueet saivatkin vain muutaman maalintekopaikan aikaiseksi, Puoliajan viimeisellä hetkellä SoPa pääsi hyökkäämään vahvasti KemPan rangaistusalueelle ja kotijoukkueen Samuel Stenberg kaadettiin hyökkäyksen päätteeksi rangaistuspotkun arvoisesti. Rangaistuspotkua asettui ampumaan kapteeni Tuomas Kemi, joka upotti pallon varmasti verkon perukoille. Taukotilanne 1-0.

Toinen puoliaika alkoi SoPan puolustuksen sähläyksellä, jonka päätteeksi vierasjoukkueen Christian Starck pääsi nostamaan pallon maalivahti Hermanni Aikion yli tasoittaen pelin tilanteeksi 1-1. Tässä vaiheessa toista puoliaikaa oli pelattu vain 2 minuuttia. Kotijoukkue ei kuitenkaan tästä takaiskusta murentunut vaan alkoi vyöryttämään hyökkäyksiä vierasjoukkueen maalille jopa kiivaampaa tahtia. Ottelua pelattu 64 minuuttia kun SoPalla kulmapotku. Kulmapotkusta pallo päätyi takatolpalle ja sieltä toppari Tomi Karppinen pääsi puskemaan pallon maaliin. SoPa 2-1 johtoon!

SoPa puolusti johtoasemaa hyvin koko joukkueen voimin ja pallonriistojen jälkeen lähti vauhdikkaisiin vastaiskuihin. Tällainen vastaisku tapahtui myös 72 minuutilla kun hyökkääjä Veeti Mäki oli ryntäämässä pallon kanssa vierasjoukkueen 16 metrin alueelle. Puolustaja joutui Veetin kaatamaan ennen rajaa ja SoPalle vapaapotku noin 17 metriä maalista. Useampi kotijoukkueen pelaaja oli juonimassa vaparia, mutta kapteeni otti vetovastuun tästäkin tilanteesta. Raudanluja laukaus suoraan vasempaan alakulmaan ei jättänyt maalivahdille mahdollisuuksia. Tuomas Kemin toisella maalilla tilanne mukavasti jo 3-1!

Kotijoukkueen tiivis puolustus ja maalivahti Hermanni Aikion loistava maalivahtipeli tylsytti vierajoukkueen terävimmän peli-innon. Vielä lopuksi 87 minuutilla SoPalle sivuvapaapotku noin 30 metriä maalista. Siitä korkea keskitys takatolpalle Tuomas Kemille, joka suoraan ilmasta jatkoi pallon jalalla taas toiselle takatolpalle, josta Veeti Mäki pääsi iskemään pallon tyhjään rysään. Tilanne 4-1 ja ottelu oli sillä taputeltu.

SoPa edustuksen kausi on lähtenyt hyvin liikkeelle, kahdesta kotipelistä kaksi voittoa. Kotiyleisön äänekäs tuki on auttanut joukkuetta hyviin suorituksiin, kiitos siitä! Seuraava kotiottelu on lauantaina 27.5. kello 16:00 ja vastaan asettuu KemPa/2. Tervetuloa kannustamaan!

Tilastot

4 - 1

KemPa
(1-0)
46'MaaliKemi Tuomas
47'MaaliStarck Christian
64'MaaliKarppinen Tomi