SoPa - KePS/2  4 - 0

Sodankylä, Keskuskenttä TN

SoPa edustus avaa kauden kotivoitolla!

Sodankylän Pallon edustusjoukkueen kausi päästiin aloittamaan kotikentällä kirkkaassa mutta tuulisessa säässä KePS/2 vastaan. Katsojia oli kertynyt lumen reunastamalle kentälle ilahduttavasti noin 100 henkilön verran! SoPa rosterissa oli täydet 18 pelaajaa ja pari pelaajaa jouduttiin valitettavasti jättämään jopa kokoonpanon ulkopuolelle.

Peli lähti käyntiin SoPan pienoisella hallinnalla, mutta syötöissä ei ollut vielä riittävää tarkkuutta eikä pallojen haltuunotot onnistuneet myöskään riittävän hyvin, että olisimme saaneet hyökkäyspelin kulkemaan jouhevammin. Vierasjoukkue tyytyi odottamaan vastaisku paikkoja ja siniset saivat pitää palloa, mutta tehottomasti ensimmäisen puoliajan.

Toinen puoliaika lähti liikkeelle paremmin ja syötöt ja haltuunotot alkoivat toistojen myötä onnistua. Paine vastustajan maalilla kasvoi koko ajan. Kun peliä oli pelattu 60 minuuttia niin KePS/2 puolustus joutui rikkomaan SoPa kapteeni Tuomas Kemia rankkari alueen rajan tuntumassa ja päätuomari Veli-Matti Hettula vei pallon pilkulle. Tuomas asettui rankkaria itse laukomaan ja upotti pallon varmasti maaliin vaikka KePS/2 maalivahti Juho Rapo aavisti laukauksen oikeaan kulmaan.

Maalin jälkeen kentälle vaihdettiin ensimmäistä ottelua SoPa paidassa ja Suomessa pelannut Vanderlei Farias. Vanderlei sai unelma startin SoPa uralle kun hän aavisti vierasjoukkueen pakki-pakki syötön ja pääsi syötönkatkon jälkeen läpiajoon ja viimeisteli siitä hienon 2-0 johtomaalin! Peliä pelattu tässä vaiheessa 65 minuuttia.

Vanderlei jatkoi hyviä otteitaan ja 74. minuutilla jälleen syötönkatko hyökkäyspäässä, nopea syöttö toiselle kärkimiehelle Veeti Mäelle ja Veeti sijoittaa pallon etukulmasta sisään. Tilanne jo mukavan tuntuisesti 3-0.

Toinen SoPa debytantti ja ensimmäistä peliään Suomessa pelaava Santiago Duque pääsi myös maalintekoon 86. peliminuutilla. Maali rakentui lyhyenä annettuna kulmapotkuna. Santiagon nopea syöttö Vanderleille ja Vanderlein syöttö takaisin Santiagolle, joka pääsi 16 alueen rajalta ampumaan kierteisen laukauksen suoraan taka yläkulmaan. Mahtavaa yhteispeliä uusilta pelaajilta ja tilanne 4-0!

Peliin saatiin vielä yksi tilastomerkintä kun 90+1 minuutilla Santiago sai taklaustilanteen jälkeisestä jälkipelistä suoran punaisen kortin. Loistavasti pelannut Santiago joutuu näin huolimaan seuraavat 2 ottelua pelikiellon takia.

Seuraava kotiottelu lauantaina 13.5. kello 15:00 todella kovaa vastustajaa KemPa:a vastaan. Kotiyleisön tuki on tässä ottelussa kullan arvoista, joten tervetuloa kannustamaan!

Tilastot

4 - 0

KePS/2
(0-0)
60'MaaliKemi Tuomas
65'MaaliFarias Vanderlei
74'MaaliMäki Veeti
86'MaaliDuque Santiago