Edustus, Miesten Vitonen

SoPa - FC PaKa  1 - 0

Sodankylä, Keskuskenttä TN

SoPa edustus voittaa jälleen kotona!

Aurinkoisessa ja lämpimässä syyskuun päivässä pelattiin Miesten 5 divisioonan jatkosarjan ottelu SoPa - FC Paka (Kuusamo).

Kotijoukkue oli saanut kokoonpanoon 16 pelaajaa, mutta vastustaja joutui saapumaan Sodankylän uusitulle tekonurmelle vain 11 pelaajalla.

Ensimmäinen puoliaika alkoi kotijoukkueen hallinnalla ja vierajoukkue joutui heti puolustuskannalle. Liekö tästä johtuen FC Paka:n Jere Pyhäranta otti ansaitun varoituksen arvosteltuaan tuomaritoimintaa. Heti kortinnoston jälkeen SoPa laittoi vapaapotkun nopeasti liikkeelle vapauttaen Niko Petterssonin läpiajoon ja siitä varma sijoitus oikeaan alakulmaan tilanteeksi 1-0. Peliä pelattu 21 minuuttia ja SoPa ottelun komennossa. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Niko Pettersson iski toisen maalin Santiago Duquen syötöstä, mutta linjatuomari havaitsi Santiagon olleen paitsiossa, joten maali hylättiin. Ensimmäinen puoliaika pelattiin loppuun SoPan pienoisessa hallinnassa ilman suurempia tilanteita kumpaankaan päätyyn.

Toiselle puoliajalle FC PaKa tuli uudella taktiikalla. Ensimmäisen puoliajan puolustavampi taktiikka oli vaihdettu kolmen hyökkääjän vastaisku taktiikaksi. Se oli onnistunut vaihto, sillä vaikka SoPalla oli pallonhallinta niin vierasjoukkueen vastaiskut koettelivat kotijoukkueen puolustusta sekä maalivahti Timo Ryypön torjuntataitoja. FC Pakan kulmapotkut olivat todella vaarallisia ja yksi pallo menikin maaliviivalle saakka, mutta takatolppaa vahtinut Aapo Niva sai puskettua pallon väljemmille vesille. 60 minuutin kohdalla FC Pakan Joseph Byamungu rikkoi Santiago Duqueta keltaisen kortin arvoisesti. Uusittu tekonurmi yllätti SoPan Jake Suopangin, jonka vapaapotku karkasi taivaan tuuliin. Loppua kohden vierasjoukkue pelasi todella hyökkäävästi ja kotijoukkueen maalia vartioinut Timo Ryyppö joutui venymään todellisiin paraati torjuntoihin. Lisäajalla tuli vielä kaksi tilastomerkintää kun kotijoukkueen Aapo Niva ja vierasjoukkueen Saber Shateb Othman ottivat keltaisen kortin mieheen. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Timo Ryyppö piti vastustajan nollilla ja näin SoPa voitti tiukan ottelun numeroin 1-0.

SoPan kotitaikaa testataan vielä sunnuntaina 17.9.2023 klo 16:30. Samalla vietetään Sodankylän uusitun tekonurmikentän avajaisia. SoPa PT15 pelaa samana päivänä klo 14:00 ja vastaan asettuu OLS (Oulu).

Tervetuloa viettämään avajaisia ja seuraamaan laatu jalkapalloa uusitulla laadukkaalla tekonurmella!

Tilastot

1 - 0

FC PaKa
(1-0)
21'MaaliPettersson Niko