Futisladyt kauden avausturnauksessa Rovaniemellä
Julkaistu: 23.06.2021 20.06

Sunnuntaiaamuna 20.6. SoPan Futisladyt suuntasivat autojen keulat kohti Rovaniemeä ja kesän ensimmäistä turnausta. Vajaan parin tunnin ajomatka antoi valmentaja Ahti Pulkkiselle aikaa hioa päivän taktiikat ja 12 pelaajan pelipaikat kuntoon. Saarenkylän tekonurmi oli todettu edellisen päivän myötä SoPan miesten edustusjoukkueen toimesta hyvin sopalaisille sopivaksi, joten sateinen keli ei Ladyjen peli-intoa lannistanut.

Turnauksen ja koko kauden ensimmäinen peli pelattiin Pellon SirSiä vastaan. Liekö seurausta alkujännityksestä vai täydellisestä peliin keskittymisestä, mutta pelaajien muistikuvat ensimmäisestä pelistä ovat hataria. SirSi pelasi vahvaa omaa peliään eikä sopalaiset oikein päässeet rakentamaan omia hyökkäyksiä. Varovainen puolustaminen SirSin Simbosen viilettäessä parhaille laukomispaikoille kostautui ja SirSi pääsi 0-1 johtoon. Toisella puoliajalla SirSi pääsi hyvin rakennetun hyökkäyksen päätteeksi laittamaan pallon toistamiseen SoPan maaliin. Sopalaiset eivät 0-2 tilanteesta lannistuneet vaan jatkoivat taistelua. Tuuli Korhonen avasi Futisladyjen maalitilin kaventamalla tilanteen 1-2. Ensimmäinen peli oli lupaava, vaikka päättyikin tappioon.

Parin tunnin mietintätauon jälkeen sopalaisia vastaan asettui sarjan uusi tulokas FC SCJ/Rentofutis, jonka valmentajana toimii SoPassakin pelitaitojaan näyttänyt Ralf Wunderlich. Peli lähti Santan kannalta onnekkaasti liikkeelle, kun SoPan maalivahti Elisa Ahlbergin kova avauspotku osui vastustajaan kimmoten siitä suoraan maaliin. Maali oli FCSCJ -seuran historian ensimmäinen naisten joukkueen maali ja riemu sen mukainen. SoPa kuitenkin nollasi tilanteen hyvin ja pääsi rauhassa rakentamaan omaa peliään. Valmentajan ohjeita oli kuunneltu ja pallo alkoi liikkua pelaajalta toiselle myös ylöspäin. Korhonen tasoitti tilanteen 1-1 ja Henna Pettersson taisteli pallon Santan maaliin vielä toisen kerran ensimmäisen puoliajan aikana. Maalipaikkoja oli enemmänkin, mutta viimeistelyyn jäi vielä parantamisen varaa. Tarkimmat kolisuttelivat maalin ylärimaa. Tauolle lähdettiin siis 2-1 lukemista. Toisella puoliajalla SoPa jatkoi hyvää ja rauhallista peliään. Aivan kylmissään ei Ahlbergin kuitenkaan tarvinnut maalilla seisoskella. Muutamat huipputorjunnat olisivat ansainneet paikkansa illan urheiluruudussa. Sari Jokiniemen hyvä äänenkäyttö ja tarkka sijoitus viimeisteli ottelun lopputulokseksi 3-1.

Päivän viimeinen ottelu pelattiin toista rovaniemeläistä joukkuetta Roi Utd:ia vastaan. Aikaisempina kausina Roi Utd on ollut vahva ja SoPalla olikin tässä pelissä ainoastaan voitettavaa. Edellisen pelin onnistuneet suoritukset antoivat tarvittavan määrän itseluottamusta ja rauhallisuutta pelaamiseen. Selvästi maalikuningattaren titteliä havitteleva Korhonen iski päivän kolmannen maalinsa vieden SoPan 0-1 johtoon ensimmäisen puoliajan lopussa. SoPan johto piti aivan ottelun viimeisille minuuteille saakka, kunnes merkkausvirheestä avautui Roi Utd:lle paikka tasoitusmaaliin. SoPa yritti hakea voittomaalia vielä juuri ennen päätösvihellystä tulleesta kulmatilanteesta, mutta ottelu päättyi tasatulokseen 1-1.

Kaiken kaikkiaan ensimmäinen turnaus oli Futisladyille onnistunut. Maaleja saatiin kaikkiin otteluihin ja onnistumisia myös muilla pelin osa-alueilla löytyi. Valmentaja Pulkkinenkin oli joukkueensa otteisiin tyytyväinen todeten, että “tästä ei pääse kuin alaspäin”. Nyt on kuukauden verran aikaa treenata ennen seuraavaa turnausta, joka sekin pelataan Rovaniemellä 25.7.