D 06, Pojat 13-12 Lapin piirisarja

IPA - SoPa   2 - 4

Ivalon urheilukenttä

Sopan D06 piirisarjan peleissä Ivalossa.

Sopan D06 jalkapallojoukkue kävi sunnuntaina pelaamassa kaksi piirisarjan ottelua Ivalossa. Ensin pelattu KP55-SOPA eteni Sopan komennossa. Toisessa matsissa vastaan asteli kurinalaisesti pelava Ivalon Palloseura.

KP55-SOPA

Jo toisella minuutilla Pikkuhookanan Sampo kauniin yksilösuorituksen jälkeen toimittaa pallon Kemijärveläisten maaliin. Vajaan minuutin kuluttua Sopan edellisestä osumasta Oskari Huutola tykittää Sopan jo 0-2 johtoon.

6 minuutin kohdalla erinomaisesti painetta vastustajan päätyyn luonut Veeti Mäki loukkaa nilkkansa pahan näköisesti. Vaihtopenkillä pidätellään jo hengitystä, mutta onneksi Tanhuan Jarnon kylmähoidon, nilkan teippauksien sekä Veetin armottomien pelihalujen ansiosta kirmaa Mäki jo puoliajan jälkeen vahvistamaan Sopan muutenkin vahvaa hyökkäyspeliä.

Sopa kierrättää maltillisesti palloa pelaajalta toiselle ja paikkoja syntyy peräjälkeen. 8 minuutin kohdalla Akseli Karppinen syöttää pelivälineen Pikkuhookanan Sampolle, jonka kova veto uppoaa vasempaan yläkulmaan. 0-3 Sopalle!

Kemijärven hyökkäykset kilpistyvät Sopan erinomaisesti pelanneeseen puolustukseen. Sopan pakkien Seppänen-Karppinen-Niva-Pääkkö-Pikkuhookana työskentely oli erittäin varmaa. KP55 yritti taitavan kärkensä Peltoniemen avulla päästä kapteeni Veeti Tanhuan vartioimalle maalille. Sopan puolustajat kuitenkin osoittivat vastustajalle, ettei maalille mennä, ei vaikka olisi kuinka taitava hyvänsä.

Puoliajan jälkeen ote pysyy Sopalla. Mäki-Karppinen-Huutola-trio luo paikkoja toisensa perään. 30 minuutin kohdalla hienon syöttökuvion jälkeen Huutola syöttää pomppupallon puolustuksesta nousseelle Nivalle, joka ampuu suoraan syötöstä 0-4 Sopalle!

Sopa painostaa, mutta myös KP55:lle avautuu paikkoja. Kun on pelattu 40 minuutia KP55 Peltoniemi on pahanteossa, pääsee Sopan tiukan puolustuksen läpi, mutta Tanhuan loistotorjunta pelastaa. Tämän jälkeen peli kääntyy täysin KP55:n päätyyn ja tulosta syntyy. Huutolan syötöstä Mäki tykittää Sopalle 0-5 ja hetkeä myöhemmin Karppisen Akseli viimeistelee loppulukemiksi 0-6 ehkä päivän komeimmalla maalilla. Vapaapotku uppoaa tyylikkäästi yläkulmaan.

IPA-SOPA

Vaikka valmentajat Keijo Vattulainen ja Tomi Karppinen varoittavat poikia leijumisesta komean voiton jälkeen, lähtee joukkue takki auki kaatamaan Ivalon palloseuraa. No sen tietää miten siinä käy… Ensin 3 minuutin kohdalla Ivalon Miko Sotaniemi toimittaa pallon Sopan maaliin ja heti perään Vertti Romakkaniemi toistaa tempun. 2-0 Ivalolle!

Nyt Sopa herää. Sarjan aiemmissa peleissä myös vastustajien kunnioituksen ja lempinimen ”Sonic” saanut Cristian Lintula painelee yksin läpi ja kaventaa 2-1. Sonic ja kumppanit kolistelevat Ivalon tolppia ja luovat painetta Ivalon päätyyn, kunnes Seppäsen Eino laukoo Mäkelän Joonan syötöstä tasoituksen kulmapotkun jälkitilanteesta.

IPA pelaa todella kurinalaisesti ja Sopa huomaa, että tätä vastustajaa täytyy kunnioittaa. Hölläämiseen ei ole varaa. Maalilla varmasti pelaava Piekkari pitää ajoittain torjunnoillaan Sopaa pystyssä.

Ennen puoliaikaa Huutola laukoo Sonicin syötöstä Sopan johtoon ja tauolle lähdetään lukemista 2-3.

IPA ei luovuta ja painostaa loppuun asti. Paikalla olleiden Sopa- fanien kämmenet saivat hikoilla loppuvihellykseen asti. Vaikka 33 minuutin kohdalla Huutola, Lintulan syötöstä, lisää Sodankylän johtoa malilla, riittää trilleriä aivan viime minuuteille asti. Sopa voittaa ottelun 2-4.

-Jukka Niva D06

Tilastot
IPA

2 - 4

(2-3)
8'MaaliLintula Cristian
8'MaalisyöttöNiva Aapo
15'MaaliSeppänen Eino
15'MaalisyöttöMäkelä Joona
23'MaaliHuutola Oskari
23'MaalisyöttöLintula Cristian
33'MaaliPikkuhookana Sampo
33'MaalisyöttöLintula Cristian