Sodankylän Pallon jalkapallojaosto palkitsi pelaajia ja toimihenkilöitä kauden päättäjäisissä
Julkaistu: 06.10.2019 00.00

Sodankylän Pallon jalkapallojaosto palkitsi pelaajia ja toimihenkilöitä kauden päättäjäisissä

Sodankylän Pallon jalkapallojaosto juhlisti päättynyt jalkapallokautta palkitsemalla pelaajia ja toimihenkilöitä. Kaikilla joukkueilla on syksyn aikana ollut myös omat kauden päätöstapahtumansa, mutta jaoston kauden päättäjäisissä on hieman juhlallisempi tunnelma, kun kaikille ikäluokille jaetaan tunnustuksia ja palkintoja kauden saavutuksista. Pienet jalkapallokoululaiset ja nuoremmat junnut saavat myös ihailla vanhempia idoleitaan ja ehkäpä asettaa ensi kesälle tavoitteita - kukapa ei haluaisi olla ensi vuonna vaikkapa oman joukkueensa kehittynein pelaaja.

Tänä vuonna kauden päätöstä kokoonnuttiin juhlistamaan tiistaina 1.10.2019 Aleksanteri Kenan koulun E-rakennuksen auditorioon, ja sali olikin täynnä eri ikäisiä sopalaisia. Jaoston puheenjohtaja Jake Suopanki avasi tilaisuuden kertaamalla mennyttä kautta ja viemällä ajatuksia jo seuraavaa kesää kohti. Myös 10 vuoden päähän oli Jakella visioita jalkapallotoiminnan kehittämisestä. Sitten olikin aika aloittaa palkitsemiset, joissa edettiin ikäjärjestyksessä jalkapallokoululaisista aina edustuksen pelaajiin saakka.

Ensimmäisenä palkittiin jalkapallokoululaiset ja maalivahtikoululaiset. Tänä vuonna SoPa teki yhteistyötä Ropsin kanssa koulujen järjestämiseksi ja toimintamalli on koettu niin hyväksi, että ensi vuonna jalkapallo- ja maalivahtikoululle on luvassa jatkoa. Junnujoukkueista palkintoja olivat pokkaamassa F- , E- , D-, ja C-joukkueet. C- junnut matkanneet joukkueenjohtaja Petri Siirtolan johdolla kanssa antoisat yhteiset vuodet, ja tänä vuonna joukkue juhlistikin myös yhteisen taipaleen päätöstä - junnufutis jäi mukavaksi muistoksi lapsuudesta ja nuoruudesta, mutta edustusjoukkueen pelaajavalmentajankin toimiva Jake lupaili pojille yhteydenottoja edustuksen treenien merkeissä.

Junnujen jälkeen palkitsemisvuorossa olivat Ladyt ja edustusjoukkue. Ladyt toivoivat ensi kesälle vähän enemmän turnauksia - ainakin jokusen enemmän kuin menneen kesän kaksi turnausta. Edustus kiittää seuran junioreita ja heidän huoltajiaan, yhteityökumppaneita sekä kuuluttajia Rauno Hokkasta ja Saku Aikiota. Kaikkien toimijoiden ansiosta ottelutapahtumat on saatu kukoistamaan ja yleisö kiinnostumaan lajista yhä enenevässä määrin.

Joukkueista palkittiin jaoston tunnustuksilla ja pokaaleilla seuraavissa kategorioissa: vuoden hyökkäävä pelaaja, vuoden puolustava pelaaja, vuoden harjoittelija, vuoden fair play (eli herrasmies/-nainen) pelaaja ja vuoden kehittynein pelaaja. Alla palkitut pelaajat ikäluokittain:

SoPa F-junnut:
Vuoden hyökkäävä pelaaja: Elmeri Hirvonen
Vuoden puolustava pelaaja: Nico Yliaska
Vuoden harjoittelija: Oona Puljujärvi
Vuoden fair play-pelaaja: Santeri Harjula
Vuoden kehittynein pelaaja: Roniel Kangas

SoPa E-junnut / pojat:
Vuoden hyökkäävä pelaaja: Martti Seppänen
Vuoden puolustava pelaaja: Aleksi Säppi
Vuoden harjoittelija: Daniel Ojanperä
Vuoden fair play-pelaaja: Touko Mikkola
Vuoden kehittynein pelaaja: Rasmus Ranta

SoPa E-junnut / tytöt:
Vuoden hyökkäävä pelaaja: Jenna Pääkkö
Vuoden puolustava pelaaja: Katri Mutenia
Vuoden harjoittelija: Sanni Ollila
Vuoden fair play-pelaaja: Sara Ollila
Vuoden kehittynein pelaaja: Ninni Poikela

Vuoden hyökkäävä pelaaja: Oskari Huutola
Vuoden puolustava pelaaja: Aapo Niva
Vuoden harjoittelija: Akseli Karppinen
Vuoden fair play-pelaaja: Valtteri Karppinen
Vuoden kehittynein pelaaja: Daniel Maijala

SoPa C-junnut: Yhteisen taipaleen päättävästä joukkueesta palkittiin koko joukkue.

Sopa Ladyt:
Vuoden puolustava pelaaja: Piia Kaarniemi
Vuoden harjoittelija: Maria Seljänperä
Vuoden fair play-pelaaja: Johanna Vasara
Vuoden kehittynein pelaaja: Marjo Korkalo

Sopa Edustus:
Vuoden hyökkäävä pelaaja: Bob Italo
Vuoden puolustava pelaaja: Samuli Sulisalo
Vuoden harjoittelija: Jani Uusitalo
Vuoden fair play-pelaaja: Tuomas Kemi
Vuoden kehittynein pelaaja: Eero Majava

Joukkuekohtaisten palkitsemisten lisäksi joka vuosi jaetaan arvostetut kiertopalkinnot omassa kategoriassaan erityisen ansioituneille sopalaisille.
Vuoden juniorin pokaalin sai tänä vuonna D-joukkueessa pelaava Aapo Niva, joka pokkasi myös joukkeensa vuoden puolustavan pelaajan tittelin. Aapo on ollut aktiivinen kehittäjä niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, esim. tuomaritoiminnassa. Hän on erittäin motivoitunut pelaaja, jolla on positiivinen asennoituminen lajiin, harjoitteluun ja seuraan - hän on myös ottanut suuria kehityksen harppauksia pelaajana.

Vuoden jalkapallokoululaiseksi valittiin ansaitusti innokas ja aktiivinen Riina Puljujärvi - futaaja, jolla oli läpi kauden positiivinen asenne ja joka osoitti hienoja kehittymisen askelia.

Tänä vuonna jaossa oli myös ihan uusi tunnustus - Vuoden talkoilija. Lasten ja nuorten harrastus- ja seuratoiminta ei pyörisi ilman täydellä sydämmellä mukana olevia aktiivisia talkoilijoita ja huoltojoukkoja. Vuoden talkoilijana palkittu Elina Seppänen saikin raikuvat aplodit, kun nimitys paljastettiin. Elina on nainen, joka talkoilee suurella sydämellä ja pystyy tekemään monenlaisia juttuja seurassa; hän on aina valmis talkoilemaan - saattaa käydä yöllä tansseissa, leipoo aamuyöstä kampanisuja läjän, kannustaa päivän kentän laidalla myyden kahviossa samalla sekä illaksi ehtii hyvin navettaankin vielä. Olipa hän paistellut kauden päättäreihinkin 110 pehmoista munkkia! Saamme vain ihmetellä, että milloin tämä ikiliikkuja nukkuu.


SoPa:n jalkapalloväki kiittää kaikkia pelaajia, toimihenkilöitä, talkoolaisia ja tukijoita jalkapallokaudesta 2019, ja alkaa jo suunnittelemaan uusia kujeita seuraavalle kaudelle! Aktiivista talvea toivottaen, SoPa jalkapallojaosto

Seuran uusimmat