Kevään ensimmäinen turnaus Rovaniemellä
Julkaistu: 22.01.2023 17.34

Kevään ensimmäinen turnaus Rovaniemellä

Eilen pelattiin U9 turnaus Rovaniemellä. Kevään peleissä joukkueita on kaksi, Sopa ja Sopa sininen. Seuraavassa kooste Sopan päivän peleistä:

Sopan ensimmäiseen peliin asettui vastustajaksi Kemijärven Kiekko (Keki).Kahdella joukkueella pelatessa sekä peliaikaa että vastuuta oli luvassa syyskautta enemmän mutta tämä tarkoitti myös tarvetta jaksaa kauemmin kaukalossa eli kuntopuolen oli oltava myös kohdillaan.

Ottelu Kekiä vastaan ei tarjonnut vielä todellista testiä ja Sopa selvisi ottelusta helpolla latoen 23 maalia päästämättä itse yhtäkään. Ensimmäinen peli ja jatkuvien maalien tulo verotti joukkuepelaamista ja syöttökuviot loistivat poissaolollaan. Vaikka tulos oli imarteleva, ei vastaavalla pelillä pärjättäisi kovempia vastustajia vastaan. Pelkona ensimmäinen pelin jälkeen olikin, että joukkue tuudittautuu hyvään oloon ja kuvittelee myös seuraavien pelien olevan läpihuutojuttuja ja valmiiksi taputeltuja.

Sopan toinen peli oli Sopa Sinisiä vastaan. Ensimmäinen erä näiden seuran kahden U9-joukkueiden välillä nähtiin jo yhteisessä kopissa, kun joukkueiden kapteenit ottivat toisistaan mittaa kivi-paperi-sakset- eli tutummin KPS-pelissä. Tämän erän Siniset voittivat ja Sopa joutui pelaamaan liiveissä. Sopa vastaan Sopa tarjosi tasaisen pelin, jossa ensimmäisen pelin unelmoinnilla ei pärjäisi. Unihiekat oli onneksi jätetty koppiin ja kaukalossa oli heti enemmän vauhtia ja tilanteita verrattuna Sopan ensimmäiseen peliin. Sopa oli Sinisiä vastaan hienoisesti niskan päällä tuloksellisesti läpi ottelun mutta kenttätapahtumien valossa tilanne olisi voinut olla mitä tahansa. Tiukassa taistelussa pelkällä yksilötaidolla ei enää pärjännyt mutta valitettavasti tämä ei näkynyt aivan valmennuksen haluamalla tavalla syöttöpelissä. Aika ajoin muistettiin ja maltettiin syöttää kaverille parempaan paikkaan ja siellä kuuluisassa paremmassa paikassa pitää lapa jäässä. Näitä asioita on harjoiteltu läpi kauden mutta selvästi tarvetta on lisää vaikka kehitystä oli nähtävissä. Summerin soidessa tulostaululla (toim. huom. papereissa taulun puuttuessa) oli Sopan hyväksi 12-5.

Ennen viimeistä ottelua kopissa oli raukea tunnelma. Väsymys alkoi jo näkyä pelaajissa mutta valmentaja Jani Uusitalo valoi uskoa omiinsa ja viimeistään Tänään on matsi-kappaleen (https://g.co/kgs/DgHTB1) soiminen joukkueen kopissa herätti joukkueen taistelutahdon. Päivän kolmas ja viimeinen peli Sopalla oli kotijoukkue Panttereita vastaan. Jo ennalta oli tiedossa, että tästä tulisi turnauksen kovin ottelu mutta taitoja ja osaamistahan sitä oltiin tultukin testaamaan. Pantterit oli selkeästi fyysisempi joukkue kuin Sopa, mikä yllätti ottelun alussa. Vastusta tuli tilanteisiin kovaa eikä arkaillut kaksinkamppailuja ja mailan käyttöä kiekko riistäessä. Sopalla meni hetki tottua selvästi aikaisempia pelejä fyysisempään pelaamiseen mutta sai onneksi nopeasti juonesta kiinni. Hyvästä taistelusta huolimatta Pantterit olivat kuitenkin kaikilla osa-alueilla hieman Sopaa parempia ja voittivat ottelun lukemin 12-4. Häviöstä huolimatta Sopan viimeinen peli oli päivän paras ja joukkue pelasi joukkueena kannustaen toisiaan ja antaen kaikkensa. Enää joukkueessa ei ollut yksilöitä vaan kaikki puhalsivat yhteen hiileen. Tämä näkyi kentällä niin hienoina syöttökuvioina, joista syntyi useampi maali, kuin uhrautuvana puolustamisena. Viimeisen pelin innolla, intensiteetillä ja asenteella on hyvä jatkaa harjoituksia ja valmistautumista kevään koitoksiin.

Seuraavaksi joukkue matkustaa lauantaina 4.2 Ylitorniolle turnaukseen. Vastassa Lämärit ja Et-Po72.