​SoPa:n juniorikiekkoilijoiden kausi päätökseen ystävyysturnauksessa Jäälissä
Julkaistu: 24.04.2022 23.34

​SoPa:n juniorikiekkoilijoiden kausi päätökseen ystävyysturnauksessa Jäälissä


Lauantaiaamun sarastaessa bussillinen 6–11 vuotiaita Sodankylän Pallon juniorijääkiekkoilijoita vanhempineen starttasi matkansa kohti Jääliä Kiimingin Kiekko-Poikien vieraaksi. Päivän kestävän ystävyysturnauksen taustaideoijina toimivat entiset joukkuekaverit Raimo Korpela, Saku Aikio ja Sakari Hietanen, joilla yhteisiä pelivuosia SoPassa on 1980-luvun loppupuolelta alkaen aina nykypäivänä ikämiesturnauksissa tapahtuviin kohtaamisiin.


Kiimingin Kiekko-Pojat Raimo Korpelan johdolla olivat suunnitelleet upean päivän tulevaisuuden kiekkotähdille ja jokaisella joukkueella oli kaksi ottelua U9-U11 ikäluokissa. Turnauspäivää oli saatu selostamaan livenä YouTubeen legendaarinen kiekkopersoona Bartavege, joka on valtakunnallisesti tunnettu intohimoinen juniorikiekon tietopankki ja selostaja vailla vertaa. Jos ei Bartavege aiemmin ollut SoPan junioreille tuttu, niin kauden päätöspelireissun jälkeen hän nauttinee jokaisen juniorin luottamusta.


Päivän ottelut alkoivat klo 13 ja pelejä pelattiin aina klo 17.30 saakka. Alla joukkueiden valmentajien joukkuekohtaiset koonnit turnauksesta:

U9-joukkue/valmentaja Jani Uusitalo: Joukkue pelasi turnauksen ilon kautta ja hyvällä sykkeellä. Kaksi ensimmäistä ottelua pelattiin kahdella joukkueella ja mukana oli kaksi pelikaveria Tunturi-Kiekosta. Ensimmäisissä otteluissa vastustaja oli alusta asti paremmin hereillä, mutta pelien edetessä SoPan pelaajat pääsivät paremmin peliin mukaan. Kolmas ja neljäs peli pelattiin U9-joukkueen omalla porukalla. Saimme hyviä suorituksia kentällä, mutta vastustaja vei jälkimmäisetkin pelit muutaman maalin erolla. Joukkueella on loistava tulevaisuus edessä, sillä useampi pelaaja on vielä eskari-ikäinen.U10-joukkue/valmentaja Saku Aikio: Joukkue pelasi ottelunsa sekä pienpelinä että ison kentän pelinä. Ison kentän peli oli hyvä mittari henkilökohtaisen osaamisen näkökulmasta. KKP:n pelaajat olivat potkun edellä, mutta SoPa laittoi hyvin hanttiin. Maalissa Tuure Lehtilä suoritti todella maagisia torjuntoja. Pelin loppupuolella vastustaja sai pari maalia nopeasti iskettyä ja voitto oli KKP:lle sinetöity luvuin 5-1. Pienpelissä mentiin tasaisesti päädystä päätyyn. Pelin päättyessä taululle jäi lukemat 6-5 Kiimingin Kiekko-Poikien eduksi. Tunturi-Kiekon vahvistus Roope Leppiahon kova laukaus yllätti vastustajan maalivahdin pariin otteeseen. SoPan pelaajat myllyttivät loppuminuutit yrittäen tasoittaa peliä, mutta KKP:n puolustus kesti.

U11-joukkue/Sakari Hietanen: Joukkueeseen oli saatu kolme sarjapeleistä tuttua pelikaveria Kemijärven Kiekosta, jotka olivat menneellä viikolla mukana myös U11-joukkueen harjoituksissa. Ensimmäisessä pelissä alku oli Hietasen mukaan todella vahvaa ja SoPa pääsikin erätauolle kolmen maalin johdossa, mutta toiselle puoliajalle KKP tuli sisua uhkuen takaisin ja sai SoPan joukkuepelin sekaisin ja peliajan päättyessä peli päättyi KKP:n voittoon 6–4. Ennen toista ottelua käytiin mennyt peli pukukopissa läpi ja jäälle astuessa U11-joukkue oli nollannut edellisen pelin tappion ja joukkuepeli oli hyvää kiekon ensipudotuksesta lähtien. Peli päättyikin SoPan selvään voittoon 4–8. Kaiken kaikkiaan joukkueen turnaus oli hyvä päätös kiekkokaudelle, kun vastassa oli oman ikäluokan uudet vastustajat ja tasoa päästiin mittaamaan myös Lapin läänin ulkopuolella.


Päivän päätteeksi saatiin kaikille pelaajille mitalit kaulaan ja kotimatka sujuikin leppoisasti. Kotiin saavuttiin puolilta öin ja kausi saatiin kaikkien joukkueiden osalta näin ollen hienosti päätökseen. Kiitokset K-Supermarket Pohjantähden kauppiaspari Mikko Laineelle ja Henna Autiolle matkaeväiden sponsoroinnista, SoPan pelaajille ja vanhemmille hyvästä yhteishengestä, naapuriseurojen mukana olleille pelaajille ja vanhemmille mukanaolosta ja Kiimingin Kiekko-Pojille upeasti järjestetystä turnauksesta!

Ensi syksylle on jo suunnitteilla Kiimingin Kiekko-Poikien vastavierailu Sodankylään, sillä kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että tästähän tulee perinne!