Futisladyt kauden avausvoittoon Rovaniemellä
Julkaistu: 14.07.2020 00.00

Lauantaina Futisladyt suuntasivat kauden toiseen turnaukseen Rovaniemelle. Maalivahti Elisan lomaillessa, tolppien väliin asettui viime kausien maalivahti sekä entinen joukkueenjohtaja Nanna Väyrynen. Kentällä nähtiin ensikertalaisia sekä vähäisen pelaajamäärän vuoksi avuksi hälytettyjä konkareita. Jälleennäkeminen, hieno ilma ja edellisen turnauksen hyvä peli sai nykyisen joukkueenjohtajan asettamaan Ladyille yhden tavoitteen: tänään tehdään maali.

Ensimmäisenä vastaan asettui Roi Utd, joka tiedetään kovana maalintekijäjoukkueena. Ensimmäinen puoliaika oli Ladyilta hienoa taistelua ja hyvää omaa peliä. Roi Utd pääsi kuitenkin tauolle 1-0 johdossa. Toisen puoliajan alkuun rovaniemeläiset tekivät kaksi maalia lisää. Sopalaisten taistelutahto sai lisävirtaa Tuuli Korhosen jalkapallouran, ja samalla Ladyjen kauden, avausmaalista. Tälläkään kertaa taistelutahto ei kuitenkaan riittänyt ja Roi Utd vei ottelun lukemin 1-5.

Toisen pelin vastustaja oli FC Kurenpojat/Hyvä yritys Pudasjärveltä. Heti ottelun alkuminuuteilla pudasjärveläiset pääsivät kulmapotkutilanteesta laittamaan pallon Nannan selän taakse ja Ladyjen oli kerättävä rivinsä uudelleen. Ottelu oli tiukkaa vääntöä, jossa kumpikaan joukkue ei pelännyt mennä vastustajan kylkeen kiinni. Muutaman kerran pudasjärveläiset pääsivät irti Futisladyjen vartioinnista ja veivät ottelun lukemin 3-0.

Edellisen pelin tappio unohtui evästauolla ja Futisladyt olivat valmiina kohtamaan viimeisessä ottelussa Kolarin Kontion. Ensimmäisellä puoliajalla päivän maalitykki Tuuli Korhonen vei kulmapotkutilanteessa SoPan 1-0 johtoon. Vaikka sopalaisilla olikin peli hallussa, pääsi Kontio tasoihin toisen puoliajan alussa. Voitontahto, omaan peliin keskittyminen ja joukkuehenki veivät SoPan Futisladyt kuintekin voittoon Piia-Maria Pikkuhookanan komealla maalilla. SoPalle siis kauden avausvoitto numeroin 2-1.

Päivästä tärkeimpinä jäivät paitsi kolme pistettä, myös Korhosen ja Pikkuhookanan viimeistelytaidot sekä ennen kaikkea joukkuehenki. Nyt pari viikkoa treeniä ennen seuraavaa turnausta Pellossa 2.8.