Jääkiekkoliiton olosuhdepäällikkö vierailulla Sodankylässä
JääkiekkoJulkaistu: 19.11.2023 21.46

Jääkiekkoliiton olosuhdepäällikkö vierailulla Sodankylässä

Suomen Jääkiekkoliiton olosuhdepäällikkö Manu Varho saapui kutsuttuna vierailulle New Boliden Areenalle viime perjantaina 17.11.2023. Vierailu järjestettiin jääkiekkojaoston toiveesta ja tavoitteena oli saada paikan päälle jäähallin käytöstä ja toiminnasta vastaavat tahot. Seurasta paikan päällä olivat seuran puheenjohtaja Kari Paajanen, jääkiekkojaoston puheenjohtaja Sakari Hietanen ja juniorivalmennuspäällikkö Saku Aikio. Lisäksi paikan päälle saatiin myös kunnasta avaintoimijat, kun mm. tekninen johtaja Matias Yliriesto ja yhdyskuntatekniikan päällikkö Jani Kiemunki olivat paikalla, unohtamatta jäänhuollon asiantuntijoita eli jäämiehiä Ahto Määttää, Andras Diozegiä ja Juha Bromania. Yhteistapaamisessa oli mukana myös Sodankylän kunnan sivistyspalveluista liikunnanohjaaja Jani Uusitalo.

Vierailun aikana käytiin läpi Varhon toimesta jäänhoidon periaatteita Suomessa ja ulkomailla, sekä perhedyttiin erilaisiin jäänhoitovälineisiin. Alun teoriaosuuden jälkeen käytiin läpi konkreettisella tasolla Sodankylän kunnan jäänhoitovälineitä, niiden kuntoa ja tarkasteltiin jäähallin jään laatua. Varho antoi pääosin hyvää palautetta New Boliden Areenan jäästä ja yleisesti ottaen kehui kunnan jäämiesten ammattitaitoa. Varhon asiantuntijuus jäähallien laaduntarkkailijana on arvostettua, sillä hän toimii mm. kansainvälisen jääkiekkoliiton olosuhdevaliokunnan jäsenenä ja on näin ollen perehtynyt jään huollon ja jään laadun maailmaan Suomessa ja ulkomailla. Varho antoi ohjeistusta jään hoitoon, ja sen laadukkaaseen ylläpitoon paikalla olleille tahoille.

Vierailu oli onnistunut ja Sodankylän pallon jääkiekkojaosto kiittää kaikkia paikalla olleita tahoja hyvästä yhteistyöpalaverista - tästä on hyvä jatkaa samaan suuntaan!