SoPan edustus jatkaa kotonaan tappiotta.
Julkaistu: 04.09.2023 11.54

SoPan Edustus pääsi kokeilemaan uutta tekonurmea lauantaina. Vastaan asettui kolmannen kerran tällä kaudella Kolarin Kontio. Kauden kaksi aiempaa peliä päättyivät SoPan voittoon kotona 2-0 ja tasapeliin Kolarissa 1-1. Kauden kolmannessa Battle Of 67N panoksena oli siis Pohjoisen herruus.

SoPa aloitti vahvasti halliten palloa ensimmäisistä minuuteista alkaen. Vieraissa kärsityssä 1-1 tasapelissä SoPan ongelmaksi muodostui viimeistely. Valmistavissa harjoituksissa painopiste olikin juuri maalinteossa. Kymmenen minuutin pelin jälkeen Jouni Pulju sai pallon noin kuudessatoista metrissä ja laukoi tulisen laukauksen yläriman kautta maaliin. Syötön maaliin antoi Santiago Duque.

Vieraat saivat hetkeksi juonen päästä kiinni ja tasoittivat pelin lähes identtisellä laukauksella yläkulmaan. Uskomattoman pelin pelannut Veeti Tanhua ei mahtanut maalille mitään. Maalia edelsi pari merkkausvirhettä puolustuslinjassa. SoPa kuitenkin kuittasi tämän nopeasti. Kuudentoista rajan tuntumasta saatua vaparia asteli ampumaan Niko Pettersson. Kotiyleisön kannustuksen siivittämänä Pettersson laukoi pallon kierteisenä ohi muurin ja Kolarin maalivahdin. SoPa siirtyi 2-1 johtoon.

Kotiyleisön tuki ja kannustus saivat SoPan pelaajat pelaamaan erinomaisesti yhteen. Myös hienoja yksilösuorituksia nähtiin. Kotiyleisö pääsi myös vastustajan pään sisään ja sai vierasjoukkueen sortumaan virheisiin. SoPan kolmannesta vastasi Santiago Duque. Tulinen laukaus rangaistusalueen sisällä kimposi vastustajan puolustajasta ohi maalivahdin. Tilanne taululla 3-1.

Tästä noin minuutti ja Kontion puolustuslinja rikkoi SoPan hyökkääjää Pettersonia rangaistusalueen sisällä. Tuloksena rankkari ja pallo vastustamattomasti verkkoon Petterssonin toimesta hänen päivän toisella osumallaan. Enempää maaleja ei 1. puoliajalla nähty ja tauolle mentiin lukemissa 4-1.

SoPa hallitsi kentän tapahtumia myös toisella puoliajalla Kolarin tyytyessä vastahyökkäyksiin. Pallonhallinnan myötä vierasjoukkue alkoi väsyä ja sen seurauksena Pettersson sivalsi päivän kolmantensa puolittaisen läpiajon päätteeksi. Tulostaululla komeili jo 5-1 johto hattujen lentäessä juoksuradalle hattutempusta johtuen.

Kolari sai hieman lohtua vastahyökkäyksistä ja kavensi 74 peliminuutilla ottelun 5-2 . SoPa ei tästä säikähtänyt vaan jatkoi vyörymistä vierasjoukkueen maalia kohti. 90 peliminuutilla Veeti Mäki pääsi läpiajoon. Pallo ohi maalivahdin ja taululle 6-2 johto. Tämä jäi myös ottelun lopputulokseksi.

Kotiyleisön raivokas kannustus läpi koko ottelun sai SoPan pelaajat jäämään vielä kiittämään yleisöä pelin jälkeen usean minuutin ajaksi. Yleisö taputti seisaaltaan kotijoukkueen hienolle esitykselle. Ja olihan se tuki kiitoksen arvoista. Aivan kuin kentällä olisi ollut kotijoukkueella 12 tai jopa 13 pelaajaa. Kahden hävityn vieraspelin jälkeen voitto tuntui jälleen makealta! Kotipelejä ei SoPa ole tällä kaudella hävinnyt vielä yhtään. Kaksi olisi vielä jäljellä.

Taistelu jatkuu jo tulevana lauantaina 9.9. kun SoPa saa vieraita Kuusamosta. Kauden päättää kotipeli sunnuntaina 17.9., jossa samalla vietetään uuden tekonurmen virallisia avajaisia.