Edustus, Nelonen Pohjois-Suomi

SoPa - OuRe

Urheilukenttä

SoPa voitti kotona ja siirtyi sarjakärkeen!

Ennakkotilanne ennen ottelua ei olisi voinut olla yhtään jännittävämpi, sillä ottelun voittaja siirtyisi sarjakärkeen! SoPa sai taas pöytäkirjan täyteen pelaajia, eli 18 pelaajaa OuRen 12 vastaan. Oulun Reipaan riveissä pelasi maalipörssin kärkinimi Kiongo Crispus, joka oli pöllytellyt verkkoja ennen SoPa peliä 9 kertaa yhtä monessa ottelussa. Tilastotietona ennen tätä ottelua SoPan maalipörssiä johti Allan Brasil 3 maalilla.

Ottelun alku oli vahvaa peliä kotijoukkueelta pallonhallinnan ollessa vahvasti sinisten kontrollissa. Vihreässä peliasussa pelannut Oulun Reippaan joukkue tyytyi hyydyttämään ottelun tempoa ja puolustamaan tiiviisti. Puoliaika meni kotijoukkueen vahvasti painaen päälle, mutta huippuvaaralliset tilanteet saivat odottaa itseään. Avauskokoonpanossa poissaolleen Tuomas Kemin paikan ottanut argentiinalainen Agustin Champredonde pääsi laukomaan 3 kertaa vastustajan maalia kohden näiden tilanteiden ollessa vaarallisimmat pelin ensimmäisellä 40 minuuttisella. Mutta juuri ennen puoliaikaa, pelikellon tikittäessä 44. peliminuuttia, SoPa siirtyi 1-0 johtoon! Oikealta laidalta tullutta sivurajaheittoa asettui linkoamaan toppari Juho Hartikainen. Pitkän heiton OuRen puolustus pääsi purkamaan pois boksista, mutta pallon sai haltuunsa Allan Brasil. Allan harhautti vastaan tulleen pelaajan ja syötti pallon sivurajan tuntumaan jääneelle Hartikaiselle. Hartikainen haastoi laitapuolustajan, sai jalan vapaaksi ja syötti kovan passin takaviiston Jake Suopangille, joka tykitti pallon vastustamattomasti oikeaan yläkulmaan. Tästä oli hyvä siirtyä puoliajan viettoon.

Toinen puoliaika alkoi kotijoukkueelta hyvin. Tilanteita maalintekoon tuli heti puoliajan alussa kun Jake Suopanki antoi sisäänpäin kaartuvan kulmapotkun, jonka sopalainen pääsi puskemaan maalia kohti. Maaliviivalla seissyt puolustaja kuitenkin sai torjuttua pallon yläilmoihin, joka alastullessa osui ylärimään ja ponnahti vielä maalin edustalle, mutta OuRen puolustus pääsi purkamaan tilanteen. Hieman myöhemmin sinisissä pelannut kotijoukkue sai vapaapotkun oikealta reunalta. Suopangin vapaapotkun puolustus pääsi puolittain purkamaan, purkupallo pomppasi Sattasen raketti Jyrki Apukalle, joka otti pallon rinnalla alas ja potkaisi suoraan ilmasta alakulmaa kohden. Tämän vierasjoukkueen maalivahti torjui suoraan toppari Hartikaiselle, joka yritti sijoittaa pallon etukulmaan, mutta maalivahti otti maagisen torjunnan tähän väliin pitäen tilanteen 1-0 kotijohdossa. Noin tunnin kohdalla SoPa pääsi nopeaan hyökkäykseen ja oikealta laidalta Suopanki pääsi nokikkain OuRen maalivahdin kanssa, joka jälleen kerran torjui loistavasti pitäen vierasjoukkueen toivoa pisteestä hengissä.

Lopussa OuRe vielä rynnisti SoPan maalille korkeilla keskityspalloilla, mutta varmasti pelannut maalivahti Hermanni Aikio piti huolen siitä että 1-0 johto piti loppuvihellykseen saakka. Näin Sopa nousi 4. sijalta suoraan kärkipaikalle 20 pisteeseen Tervareiden ja OuTan ollessa 19 pisteessä ja AC Oulun jäädessä taakse 18 pisteellään. SoPalla etuna vielä 1 ottelu vähemmän pelattuna kuin sijoilla 2-4 olevilla joukkueilla. Seuraava kotiottelu on lauantaina 14.7. kello 15.00 FC Kurenpoikia vastaan.