Sodankylän Pallon ja Lapin Veikkojen salibandyjaostot yhteistyöhön
13.8.2017 21:16 Uutiset / Pääsivusto

Sodankylän Pallon ja Lapin Veikkojen salibandyjaostot yhteistyöhön

Sodankylän Pallon ja Lapin Veikkojen salibandyjaostot yhteistyöhön

Alkavalla salibandykaudella 2017-18 Sodankylän Pallon ja Lapin Veikkojen salibandyjaostot aloittavat yhteistyön. Sodankylän Pallo lainaa tarvittaessa naispelaajiaan Lapin Veikoille. Pelaajavalinnoista päättää LapVen valmentaja Perttu Lahdenperä, jonka aloitteesta yhteistyö on saatu sovittua.

- Yhteistyölle tuli tarvetta, kun LapVelta lähti pelaajia opiskelemaan muualle. Nuoremmat pelaajat eivät ole vielä tarpeeksi kypsiä naisten peleihin. SoPalla oli tarjolla pelaajia, jotka haluavat haastetta kilpapelaamisen muodossa. Tämä on win–win tilanne molemmille, kertoo Lahdenperä.

Yhteistyö on eduksi molemmille seuroille. LapVen naisjoukkue saa vahvistuksia SoPasta ja vastaavasti SoPan naispelaajille aukesi mahdollisuus päästä pelaamaan kilpasarjaa, kun omaa naisten edustusjoukkuetta ei saatu perustettua seuraan.

SoPan johtokunta oli yksimielinen siitä, että SoPa voi tukea Lapin Veikkoja lainaamalla heille pelaajiaan sarjapeleihin. Harrastetason ottelut pelataan lähtökohtaisesti omien seurojen joukkueissa.

- Olen erittäin innoissani tulevasta kaudesta, tulemme tekemään tiiviisti yhteistyötä muutenkin viedäksemme lajia eteenpäin, turnauksia ja tapahtumia on luvassa paljon. Tulevalla kaudella Sodankylästä on ensimmäistä kertaa edustusjoukkueet sekä miesten että naisten sarjassa, harrastetoiminta on alkanut jo viime kaudella ja syyskuussa alkaa junioritoiminta perhesählyn ja salibandykoulujen kautta. Paljon on saatu aikaan lyhyessä ajassa, iloitsee SoPan salibandyjaoston puheenjohtaja Saila Tervaniemi.

Sodankyläläiselle salibandylle yhteistyön aloittaminen on erittäin hyvä asia. Yhteistyö eri seurojen välillä antaa pelaajille mahdollisuuden pelata haluamallaan tasolla. Kaikki eivät halua tai voi pelata kilpaa, mutta haluavat harrastaa. Yhteistyö tarjoaa tähän mahdollisuuden.

LapVe ja SoPa tekevät yhteistyötä myös Santa`s Unitedin ja SBC Levin kanssa. Rovaniemellä opiskelevat Minka Laiti ja Aino Rouhiainen käyvät SBC Levin harjoituksissa, mutta pelaavat LapVen joukkueessa tulevalla kaudella. Lisäksi Santa`s Unitedin valmentaja Petri Eskelinen pitää salibandyn urheiluvalmennusta tänä syksynä alkaneessa Sodankylän harrastelukiossa.

SoPan Krista Aho on harjoitellut Sodankylässä molempien seurojen treeneissä, mutta opiskelut vievät syksyksi takaisin Ouluun ja tulevalla kaudella hän pelaakin Oulun Dynamon joukkueessa 3. divisioonaa. SoPa sai menneen kauden keväällä todella kovan vahvistuksen, kun Jonna Taskinen liittyi SB-Ladyihin. Hän on pelannut aikaisemmin Limingan Niittomiehissä 2. divisioonaa ja tulevalla kaudella hän pelaa sekä SoPan että LapVen joukkueissa.

Jatkossa yhteistyötä tullaan lisäämään entisestään ja ajatuksen tasolla on heitetty ilmaan jopa idea erikoisseuran perustamisesta salibandytoiminnan voimavarojen yhdistämiseksi ja kehittämiseksi tulevaisuudessa. Mielenkiintoisia aikoja on siis luvassa ja työ jatkuu!

Seuraava tapahtuma: Salibandyn turnausilta pe 18.8.2017 klo 17.30-22.30 Liikuntahalli. Lisätietoja Saila Tervaniemi, 0400 249 201, saila.tervaniemi@hotmail.com. Vapaa pääsy, tarjolla ilmaista kahvia ja teetä!


Kuvassa Perttu Lahdenperä, Saila Tervaniemi, Saana-Maria Lahdenperä ja Krista Aho yhteistyön alkumetreillä elokuun alussa.


   
Lisää uutisia
Sodankylän Pallo ry
«  Heinäkuu   »
Kategoriat