SoPa - Lämärit  7 - 4

Sodankylä

Lentävä Ässä jätti Lämärit pisteittä

Kiekkoedustus katkaisi tappioputken

Kaksi perättäistä tappiota kärsinyt Sodankylän Pallon jääkiekkoedustus sai lauantaina vieraakseen Kemin Lämärit. Täysi kokoonpano ja vahva voitonnälkä asettivat ainoaksi hyväksyttäväksi tavoitteeksi täydet pisteet.

Kemiläisten kanssa oli edellisellä kaudella tasaväkisiä kohtaamisia ja ketjullisella Napapiirin Panttereiden pelaajia vahvistunut joukkue aloittikin ottelun vahvasti. Erittäin aktiivista karvauspeliä pelannut vierasjoukkue meni ylivoimalla 0-1 johtoon ensimmäisen erän puolivälissä. Isännät pitivät kuitenkin kiinni pelikirjastaan ja ottivat otteen pelistä vain 20 sekuntia ennen erän loppua. Timo Mikkola iski klassisen pukukoppimaalin Joonas Heiskarin ja Juho Kaunisvaaran tehdessä esityön.

Toiseen erään Sopa tuli hyvällä jalalla ja Jesse Kumpulan sekä Vili Vaaranmaan maalit veivät joukkueen 3-1 johtoon. Kahden maalin johtoasemassa on tunnetusti vaikea pelata ja kun Lämäreille ylivoima tarjottiin niin he sen myös tehokkaasti käyttivät. Onneksi toisessa erässä Sopa teki aina kaksi maalia kemiläisten yhtä vastaan. Siispä Jesse Kumpulan osuessa toisen kerran ja joukkueen kapteeni Mika-Matti Ahon avatessaan maalitilinsä, erätauolle mentiin 5-3 lukemissa.

Lämärit alkoivat puuhastelemaan viimeisestä erästä trilleriä tulemalla maalin päähän. Kemijärven Kiekosta täksi kaudeksi Sodankylään siirtyneet Joni Pyhäjärvi ja Joni Taipale toivat kotiyleisölle helpotusta rakentamalla alivoimamaalin. Taipaleen riistettyä kiekon ja Pyhäjärven toimitettua sen maaliin lukemat taululla 6-4. Vierasjoukkue haki vimmatusti kavennusmaalia mutta tuloksetta. Hetki ennen päätössummeria Timo Mikkola vielä viimeisteli tyhjään maaliin loppulukemiksi 7-4.

”Kauden vauhdikkain taistelu, jäällä nähtiin pirteä ja aktiivinen SoPa. Vieraiden erittäin aktiivinen karvauspeli pääsi alussa hieman yllättämään mutta pysyimme omassa pelisuunnitelmassa ja puolustuspelaamisemme oli aavistuksen aikaisempaa parempaa. Meidän kemijärveläiset vahvistukset Joni Pyhäjärvi, Joni Taipale ja Juho-Pekka Leinonen osoittivat merkkejä että vieläkin parempaa on luvassa. Kaiken kaikkiaan hyvä ja viihdyttävä jääkiekkotapahtuma” summaa ottelusta valmentaja Tapio Lintula.

Koronarajoituksista huolimatta kannattajat olivat löytäneet kiitettävästi paikalle ja noudattivat hienosti ohjeistuksia niiden vaatimalla vakavuudella. SoPan pelit jatkuu 31.10. kun se matkustaa Yläkemijoen Kiekon vieraaksi Rovaniemelle.

Timo Mikkola oli pelipäällä ja viimeisteli 2 maalia.