SoPan miesten jalkapalloedustus lähtee haastajana kolmoseen
24.4.2019 8:04 Uutiset / Edustus

Pohjois-Suomen kolmosen pohjoisin joukkue matkustaa!

Yhteishenkeä, hurmos ja hieman samban taikaa. Ne olivat lopputunnelmat viime kauden ilotulituksen jälkeen, kun SoPan miesten jalkapalloedustus palkittiin Lapin nelosen mestaruudella ja nousulla Pohjois-Suomen kolmoseen. Legenda Keijo ”Keke” Vattulaisen viimeisellä kaudella - siis ainakin pelinumerolla 13 - yleisöennätykset Sodankylän urheilupuiston ”Wembleyllä” laitettiin uuteen uskoon, ja kokonaisuudessaan tappio niskassa poistuttiin viheriöltä kauden aikana vain kerran. Voittamisen kulttuuri ja tekemisen meininki huomattiin myös piirin tasolla ja nelosdivarin voittajaa muistettiin tavallisesta poiketen pokaalilla kauden lopuksi. Huh, mitä tykitystä!

Haasteita ja välimatkaa

Tällä kaudella SoPan jalkapalloedustus on jälleen astetta suuremman haasteen edessä: kolmosessa vastaan tulee kovia joukkueita Raahesta Rovaniemelle. Tien päällä matkustetaan taas tuhansia kilometrejä kauden aikana, sillä SoPA on sarjan pohjoisin joukkue ja ainoa kyläjoukkue. Joukkueen runko on viime kaudelta säilynyt pääosin samana. Muutama pelaaja on lähtenyt kohti uusia haasteita, mutta onneksi myös paluumuuttajia saatu takaisin rinkiin. Talvikaudella on kulutettu lenkkareita kylänraitilla ja niskanahkaa Kittarin puntilla – nopeutta, voimaa ja kestävyyttä on kerrytetty taisteluun kolmosen herruudesta. Talven päättyminen Wembleyllä pääsiäisviikolla vapautti myös SoPan uroot pallon kanssa kotinurmelle – vihdoin! SoPa lähtee alkavaan kauteen haastajana, entistä ehompana ja vastustajilleen arvaamattomana joukkueena. Pelaajavalmentaja Jake Suopangin viimekauden kolme teesiä mukaille, tälläkin kaudella: "1. Nautitaan 2. Pelaamisesta 3. Täysillä".

Tapahtumia jalkapallon ympärille

Tulevalla kaudella SoPa tahtoo tarjota kotiyleisölle muutakin kuin laatujalkapalloa. Kotiotteluiden yhteyteen on luvassa tapahtumia ja yhteistyötä paikkakunnan yritysten kanssa tehdään hyvällä sykkeellä. Sykkeeseen pääset mukaan Facebookissa @Sodankylän Pallo, Jalkapallo ja Instagramissa @sodankylanpallo78. Myös kausarihaaste on voimassa ja kausikortit hintaan 20 €/kpl (VIP 50 €/kpl). Niitä voi ostaa jokaiselta edustuksen pelaajalta ja toimihenkilöltä. Kauden kotiavaus pelataan Sodankylän Wembleyllä lauantaina 25.5. kello 15.00, kun vastaan asettuu Kemi City FC. Tänä vuonna luodaan taas lisää aitoa jalkapallokulttuuria Sodankylään, sillä on vain: yksi Sodankylä - yksi SoPa!


   
Lisää uutisia
Sodankylän Pallo ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat