Jalkapallokausi 2021 pakettiin
JalkapalloJulkaistu: 05.10.2021 15.18

Jalkapallokausi 2021 pakettiin

SODANKYLÄN PALLON JALKAPALLOJAOSTON KAUDENPÄÄTÖS 2021

Syksy on jo pitkällä ja talvi lähestyy kovaa vauhtia. On siis aika katsastaa kuluneeseen kesään, pikkuhiljaa päättyneeseen jalkapallokauteen ja palkita kesän aikana onnistuneita.

Tänä kesänä Sodankylän Pallon jalkapallojaoston alla pelasi seitsämän joukkuetta, jalkapallokoulu, maalivahtikoulu sekä uutena tänä kesänä aloitettu perhefutis. Seitsämästä joukkueesta viisi pelasi Palloliiton alaisissa sarjoissa. Miesten edustusjoukkue taisteli kesän pohjoisen alueen viitosessa. Nuorennusleikkausta läpikäyvä joukkue jäi viidenjoukkueen sarjassa tällä kertaa neljänneksi. FutisLadyt osallistuivat naisten pohjoiseen 8vs8 sarjaa. Turnausmuotoisessa sarjassa Ladyt joutuivat jättämään yhden turnauksen väliin, minkä vuoksi viiden joukkueen sarjassa oli tyytyminen jumbosijaan. Poikien C06 -joukkue taisteli itsensä P15 ykkösen kymmenen joukkuueen sarjassa itsensä mitaleille, ollen sarjan kolmas. Myös sarjan maalikuninkuus tuli Sodankylään, kun Cristian Lintula jatkoi siitä mihin viime kesänä jäi tehden 20 maalia pelaamassaan 13 ottelussa. Pojat D08 joukkue pelasi P13 kakkosessa. Tänä kesänä tuloksena oli sarjan yhdeksäs sija. Pojat ja tytöt E10 osallistui P11 Taso2:een. Tyttöjen joukkue ei tänä kesänä lähtenyt sarjaan, mutta osa tytöistä kulki kesän Rops-seurayhteistyön seurauksena perustetun LappiUnitedin mukana. Lisäksi nuorimmat F-juniorit kiersivät Revontuli Cup:a.

Jalkapallokoulussa palloon tutustui tänä kesänä lähes 80 lasta. Jalkapallokoulu kokoontui kesän aikana 13 kertaa. Osallistumisprosentti oli jaoston kovimpia, eli säpinää riitti jokaisessa harjoituksessa. Apuohjaajina toimineet seuran omat juniorit olivatkin suurena apuna läpi kesän. Jalkapallokoulun lisäksi, myös maalivahtikoulu jatkui. Tänä kesänä uutena harjoitusryhmänä alkoi Perhefutis. Perhefutisksessa perheen pienimmät pääsivät yhdessä aikuisen kanssa tutustumaan kumimurukenttään. Yhdessä liikuttiin niin pallon kanssa kuin ilmankin.

Tänä kesänä jaosto sai kaksi kesätyöseteliä, joilla pystyimme palkkaamaan seuran omista nuorista Veeti Mäen ja Veeti Tanhuan apukäsiksi. Lisäksi OKM:n rahottamasta hankkeesta pystyttiin maksamaan pientä korvausta apuohjaajille jalkapallokoulussa sekä perhefutiksessa. Seurayhteistyö Rovaniemen Palloseuran kanssa jatkuu edelleen. Tänä kesänä seurayhteistyön johdosta SoPan tytöillä oli mahdollisuus osallistua LappiUnited -yhdistelmäjoukkueeseen. Joukkue on koottu RoPsin yhteistyöseuroista. Pohjoisen alueella tyttöjoukkueiden määrä on niin vähäinen, että omaa sarjaa ei saatu pyörimään. LappiUnited-joukkueen ansiosta myös tytöt ovat voineet osallistua kilpailutoimintaan. Sodankylän Pallosta yhdistelmäjoukkueessa pelasi tänä kesänä kolme tyttöä. Seurayhteistyön myötä myös poikien puolella tapahtui. RoPs järjesti kutsuturnauksen johon se kutsui myös SoPan E10-joukkueesta poikia mukaan. Turnauksen tarkoituksena oli kartoittaa millä tasolla yhteistyöseuroissa ollaan ja kuinka yhteistyötä kehitettäisiin. Tällaisia kutsuturnauksia ja leirityksiä on tulossa tulevaisuudessa myös lisää. Myös valmennuskoulutukset RoPsin vetämänä jatkuvat.

Torstaina 30.9.2021 Sodankylän Pallon jalkapallojaoston joukkueet kerääntyivät palkitsemaan onnistujiaan.

Tilaisuudessa palkittiin jaoston kiertopalkinnoilla:

Vuoden jalkapallokoululainen: Myrsky Ryyppö

  • taitava, kova harjoittelija, tsemppaa aina muita,
  • paikalla jokaisella harjoituskerralla

Vuoden talkoolainen: Tero Majava

  • osallistunut aktiivisesti seuran toimintaan jo vuosia
  • ehtii olla mukana ohjaamassa, valmentamassa, pelaamassa, joukkueenjohtajana sekä tuomaroimassa

Oskari Huutola-palkinto: Pinja Suopanki

  • Joukkueensa ahkerin harjoittelija, lisäksi kävi kesän aikana treenaamassa myös poikien kanssa. Oman harjoittelunsa lisäksi oli mukana myös apuohjaajana.
  • LappiUnited mukana koko kesän, mikä tarkoittaa ettei jalkapallovapaita viikoloppuja ei kesällä juuri ollut. Silti olisi intoa ollut vielä mukaan FutisLadyjenkin turnauksiin.
  • Tärkeä palanen SoPan tyttö/naisjalkapallon tulevaisuudessa.

Joukkueet palkitsivat myös omiaan:

Edustus:

Vuoden pelaaja: Tatu Kraft

FutisLadyt:

Vuoden tulokas: Tiia Jauhojärvi, maalivahti

Vuoden puolustaja: Tiina Halla-Aho

Vuoden hyökkääjä: Tuuli Korhonen

C06:

Vuoden treenaaja: Valtteri Karppinen

Joukkuepelaaja: Kalle Tarsa

Vuoden kehittynein: Leevi Holmqvist

Paras puolustuspelaaja: Tero Pikkuhookana

Paras hyökkäyspelaaja: Oula Väänänen

Kultainen kenkä: Cristian Lintula

D08:

Paras pelaaja: Eeli Ylitalo

Paras asenne: Paavo Seppälä

Kehittynein pelaaja: Ante Harju

Maalitykki: Otto Mäki

Työmyyrä: Onni Huhta

Tytöt 08-06:

Vuoden kehittynein: Olivia Wright

Vuoden tulokas: Marianna Ovaska

Seurayhteistyö LappiUnited palkinto: Laura Annala, Jenna Pääkkö, Pinja Suopanki

E10:

Kauden positiivisin pelaaja: Pyry Suokko

Kauden paras treenaaja: Erika Kotilehto

Kauden kehittynein: Niko-Matti Kuukasjärvi

Taistelija: Kasperi Miettinen

Kauden jalkapalloilija: Konsta Laukkanen

Kauden huoltajat (kiertävä pesupallo): Satu Hoikka-Hietanen ja Sakari Hietanen

F-juniorit ja jalkapallokoulu kiittivät reippaita jalkapallloalkuja palkitsemalla koko joukkueen.

Seuraavaksi on aika laittaa nappulakengät talveksi kuivumaan ja siirtyä talviharrastuksiin. Kiitos kuluneesta kaudesta pelaajille, toimihenkilöille, talkoolaisille, vanhemmille ja kannustusjoukoille! Nähdään taas ensi keväänä!