​Sodankylän Pallo voittoon SBC Levin ja SoPan seuramaaottelussa
Julkaistu: 07.05.2023 14.25

​Sodankylän Pallo voittoon SBC Levin ja SoPan seuramaaottelussa

Otsikkokuva: Seuramaaottelutapahtumaan osallistuneet SoPan juniorijoukkueiden pelaajat ja seuramaaottelun kiertopalkinto

SBC Levin ja Sodankylän Pallon ideoima salibandyn seuramaaottelutapahtuma pelattiin Kittilän urheiluhallilla lauantaina 6.2.2023. Tapahtumassa molempien seurojen kaikkien junioreiden ikäluokat sekä edustusjoukkueet kohtasivat toisensa kerran. Turnauksen voittaja määräytyi kaikkien otteluiden yhteen laskettujen pisteiden perusteella. Juniorijoukkueet aloittivat turnauksen aamupäivällä ja tapahtuman kruunasi molempien seurojen edustusjoukkueiden kohtaamiset. Turnaus toimi samalla myös molempien seurojen salibandykauden päätöstapahtumana.

Sodankylän Pallon juniorijoukkueita oli mukana PT8 joukkueesta aina T16 joukkueeseen. Seuramaaottelutapahtuma aloitettiin SBC Levin P14 joukkueen kohdatessa SoPan sekajoukkueen, joka oli yhdistelmä T16 joukkueen ja P14 joukkueen junioripelaajista. Tapahtuman ensimmäinen ottelu päättyi SBC Levin voittoon mutta seuraavissa otteluissa SoPa otti hallinnan ja kerrytti pistetiliä niin että tapahtuman voittajaa ei tarvinnut jännittää edustusjoukkueiden kohtaamiseen saakka. Juniorijoukkueiden pelejä nähtiin tapahtumassa yhteensä yhdeksän, joista SoPa voitti seitsemän.

SBC Levin ja SoPan naisten sekä miesten edustusjoukkueiden kohtaamiset kruunasivat päivän. Edustusjoukkueiden kohtaamisesta ei jännitettä puuttunut, vaikka turnauksen voittaja oli jo selvillä ennen edustusjoukkueiden otteluiden alkamista. SoPan naisten edustusjoukkue taisteli hienosti SBC Levin joukkuetta vastaan mutta ottelun voitto meni SBC Leville. Miesten edustusjoukkueiden ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja kolmanteen erään mentiinkin muutaman maalin erolla. Kolmannessa erässä SBC Levi lisäsi vauhtia ja karkasi selvään voittoon. Edustusjoukkueiden kohtaamisista pisteet siis SBC Leville. SBC Levin edustusjoukkueiden voitosta huolimatta seuramaaottelutapahtuman voitto SoPalle pistein 14–8.

Sodankylän Pallon salibandyn puheenjohtaja Janne Siikaluoma pääsi nostamaan komeaa kiertopalkintoa yhdessä juniori- ja edustusjoukkueiden pelaajien kanssa tapahtuman päätteeksi. Siikaluoman mukaan tapahtuma toi hienosti yhteen juniori- ja edustusjoukkueet, ja molemmissa edustusjoukkueissa nähtiin myös muutama junioripelaaja mikä tuo hienoa jatkuvuutta edustusjoukkueiden tulevaisuuden toimintaan. ”Hallissa oli tunnelma korkealla, kun junioripelaajat ja muut kannustusjoukot pääsivät kannustamaan edustusjoukkueita iltapäivän otteluissa. Katsomossa taidettiin myös kisailla kumman seuran kannustajilta irtoaa äänekkäimmät kannustushuudot ja ei SoPa tässäkään tainnut hävitä. Iso kiitos turnauksen järjestäjälle eli SBC Leville”.

SBC Levin ja SoPan seuramaaottelutapahtuma oli historian ensimmäinen ja tapahtuma saa jatkoa ensi keväänä, kun tapahtuma järjestetään vuorostaan Sodankylässä.


Kuvassa: SBC Levin ja SoPan seuramaaottelutapahtuma toi yhteen molempien seurojen juniori- ja edustusjoukkueet”