SoPan nuoria urheilijoita palkittiin kunnan liikuntastipendein itsenäisyyspäivän juhlassa
SeuraJulkaistu: 06.12.2023 18.18

SoPan nuoria urheilijoita palkittiin kunnan liikuntastipendein itsenäisyyspäivän juhlassa

Sodankylän itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlassa 6.12.2023 jaettiin kunnan nuorten kulttuuri- ja liikuntastipendit. Liikuntastipendein palkittiin kolmetoista sodankyläläisnuorta, joista neljä oli SoPalaisia: jalkapalloilijat Jenna Pääkkö ja Niko-Matti Kuukasjärvi, salibandyn pelaaja Luukas Siikaluoma ja jääkiekkoilija Otto Mäki.

Alla perustelut Sodankylän Pallon palkittavista.

Jenna Pääkkö, PT15 jalkapallo

Jenna on harrastanut jalkapalloa pitkään futiskoulusta asti. Hån on pelannut viimeiset vuodet oman ikäisten poikien kanssa SoPassa, vanhempien tyttöjen sarjassa Ropsissa, sekä pelannut myös tyttöjen LappiUnitedissa ennen Ropsia. Jenna on aina hoitanut oman pelipaikkansa hyvin, sekä on ollut taitava joukkuepelaaja. Hän on rohkea tyttö, jonka käyttäytyminen kentällä ja sen ulkopuolella on esimerkillistä. Jenna koki vakavan loukkaantumisen kesällä 2022. Sisukas tyttö kuntoutti itsensä kovalla työllä ja oli viime kauden 2023 yksi kehittyneimmistä pelaajista seurassamme.

Niko-Matti Kuukasjärvi, PT13 jalkapallo

Niko-Matilla on kova halu kehittyä jalkapalloilijana kohti omaa huippuaan. Hän on aktiivinen harjoittelija, joka panostaa myös laatuun omassa harjoittelussa. Hän on tällä kaudella harjoitellut kolmen eri joukkueen mukana aktiivisesti ja pelannut myös kahdessa Palloliiton sarjassa. Kovan harjoittelun ja itsensä kehittämisen tuloksena hän on myös menestynyt tällä kaudella hyvin omassa ikäluokassaan ja oli yksi avainpelaajista SOPA PT13 joukkueen sijoittuessa toiseksi omassa sarjassaan. Hän tänä vuonna aloittanut ROPS yläkoulu akatemian ja harjoittelun ROPS:n ikäkausi joukkueessa.

Luukas Siikaluoma, P13 salibandy

Luukas osallistuu aktiivisesti ja tunnollisesti joukkueensa harjoituksiin ja harjoittelee myös omatoimisesti myös ohjattujen harjoitusten ulkopuolella. Luukas harjoittelee ja pelaa P13 aluesarjaa Kellon Lyönnin joukkueessa kaksoisedustuksen mahdollistamana. Pelaajana kehittyminen huomioitiin Pohjois-Suomen maajoukkuetien valinnoissa ja Luukas edusti hienosti Sodankylän Palloa marraskuun lopussa maajoukkuetien alueleirillä Oulussa. Luukas on Lapin alueen potentiaalisimpia P13-ikäisiä salibandypelaajia.

Otto Mäki, U16 jääkiekko

Otto on urheilullinen nuori, joka on jääkiekkoilijana monipuolinen kenttäpelaaja ja antaa aina kaikkensa kentällä. Otto on esimerkillinen pelaaja nuoremmille pelaajille niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Otto on edustanut Sodankylän Palloa koko pelaajauransa ajan ja edennyt Sodankylän Pallon pelaajapolkua pitkin. Tällä hetkellä Otto pelaa Sodankylän Pallon U16 joukkueessa Suomi-sarjaa.

Sodankylän Pallo onnittelee liikuntastipendin saajia!