Salibandyn seuramaaottelun voitto yhden maalin erolla SBC Leville
SalibandyJulkaistu: 01.05.2024 11.40

Salibandyn seuramaaottelun voitto yhden maalin erolla SBC Leville

Salibandyn seuramaaottelu Sodankylän Pallon ja SBC Levin välillä pelattiin Sodankylässä lauantaina 27.4.2024. Seuramaaottelutapahtuma oli järjestyksessään toinen. Viime vuonna kyseinen tapahtuma järjestettiin Kittilässä, jolloin seuramaaottelun voiton vei SoPa. Tapahtumassa molempien seurojen kaikki juniori-ikäluokat kohtasivat toisensa kertaalleen ja tapahtuma huipentui molempien seurojen edustusjoukkueiden kohtaamiseen. Seuramaaottelutapahtumassa pelattiin yhteensä 13 ottelua ja jokaisesta voitetusta ottelusta jaettiin voittajaseuralle yksi piste (tasapelistä puolikas piste). Tapahtumasta pyrittiin luomaan ikimuistoinen niin pelaajille, toimihenkilöille kuin yleisöllekkin erilaisin tapahtumajärjestelyin, joihin kuuluivat mm. näyttävät sisääntulot valojen, savujen ja live DJ:n tehostamana.

Seuramaaottelutapahtuma aloitettiin seurojen nuorimpien juniorien välisillä kohtaamisilla, joista kahdesta PT8 ikäluokan otteluista SBC Levi voitti toisen ja toinen ottelu päättyi tasalukemiin. PT9 ikäluokan kahdesta ottelusta SoPa voitti molemmat ja PT10 ikäluokan kahdesta ottelusta yksi voitto SoPalle ja yksi SBC Leville. SoPa P11 voitti ottelun SBC Levin T12 joukkuetta vastaan selvin numeroin. Pienen kentän pelien (3vs3) jälkeen pistetilanne oli SoPan hyväksi kaksi pistettä.

Pienen kentän pelien jälkeen pelimuodoksi vaihdettiin 4vs4 P12 ikäluokan juniorien astellessa kentälle. SoPa P12 joukkue kohtasi Levin P12 joukkueen kahteen otteeseen ja otteluista yksi voitto molemmille seuroille. SoPan T16 ja P14 joukkueet kärsivät tiukat tappiot Levin T14 ja P15 joukkueille pistetilanteen muuttuessa tasatilanteeseen. Seuramaaottelun voitto ratkaistaan siis edustusjoukkueiden kohtaamisissa.

Edustusjoukkueiden kohtaamisen aloitti SoPan naisten ottelu Levin naisten edustusjoukkuetta vastaan. Ottelusta muodostui tasainen ja fyysinen vääntö loppuun saakka. SoPan yhden maalin etu ei kantanut aivan loppuun saakka sillä SBC Levi pystyi tasoittamaan ottelun tasalukemiin aivan loppuminuuteilla. Ottelusta siis tasapeli ja molemmille joukkueille puoli pistettä.

Miesten edustusjoukkueiden kohtaamiseen lähdettiin siis tasapisteistä maalieron ollessa SoPan hyväksi kuusi maalia. Miesten edustusjoukkueiden kohtamisen ennakkoasetelmat olivat SBC Levin hyväksi sillä olihan vastassa tuore 4-divisioonan Lapin mestarijoukkue. Tästä ja muutamista pelaaja poisjäänneistä huolimatta SoPan miehet taistelivat tiukasti SBC Leviä vastaan. Ottelun alku oli tasainen mutta vahvemmalla jalalla liikkunut SBC Levi sai maaliverkot heilumaan tiheämpään tahtiin. Ottelun eteneminen enteili selkeitä loppulukemia SBC Levin hyväksi. SoPan miehet eivät lannistuneet vaan kolmanteen ja ratkaisevaan erään tultiin selvästi taistelumielellä. SoPa pystyi kaventamaan lukemia maali kerrallaan ja loppuminuuteille mentiin yhden maalin erolla. Yleisön villisti kannustaessa kotijoukkue loi maalipaikkoja mutta ei aivan onnistunut tasoittamaan ottelua ennen päätössummeria. Ottelun ja samalla koko seuramaaottelun voitto SBC Leville yhden maalin erolla sillä SoPalle olisi riittänyt viimeisestä ottelusta myös tasapeli paremman maalieron turvin.

Sodankylän Pallon salibandyjaoston puheenjohtaja ja seuramaaottelun pääkoordinaattori Janne Siikaluoma kommentoi tapahtuman onnistumista seuraavasti: ”Seuramaaottelun järjestelyt onnistuivat loistavasti ja tapahtumasta pystyttiin luomaan ikimuistoinen niin pelaajille, toimihenkilöille kuin toivottavasti myös yleisölle. Katsomot olivat täynnä päivän aikana ja sitä kautta saatiin jännitystä ja tunnelmaa myös peleihin. Ottelut olivat tasaisia ja todella hienoa oli että seuramaaottelun voittoa saatiin jännittää aivan viime minuuteille saakka. Tiukka tappio tietenkin harmittaa mutta antaa nälkää ensi vuoden tapahtumaan”. Seuramaaottelu huipensi Sodankylän Pallon salibandykauden 2023-2024.

Sodankylän Pallo haluaa kiittää tapahtuman mahdollistamisessa mukana olleita sponsoreita, toimihenkilöitä ja tietenkin myös vierasjoukkue SBC Leviä. Seuramaaottelu pelataan ensi vuonna Kittilässä.