SoPa D-pojat kohtasivat HauPan ja OLS:in kauden ensimmäisellä vieraspelireissulla
Julkaistu: 29.05.2021 19.42

SoPa D-pojat suuntasivat lauantaina 29.5.2021 Haukiputaalle ja Ouluun kauden ensimmäisiin vieraspeleihin. Otteluohjelma on rakennettu pohjoisen pojille niin, että pitkän matkan reissaamista tulisi mahdollisimman vähän - päivän aikana olikin luvassa kaksi kovaa matsia HauPa Vihreää ja OLS Saksaa vastaan. Jo etukäteen tiedettiin, että edessä oli kovatasoiset pelit ja sitä ne olivatkin.

HauPa vihreä - SoPa

SoPalaiset saivat oman pelin käyntiin pitkän matkustamisen jälkeen hyvin. Ensimmäiset 15 minuuttia peli oli SoPan hallintaa. Kun eka puoliaikaa oli pelattu 15 minuuttia HauPa alkoi päästä pelistä kiinni ja pääsi luomaan vaarallisia paikkoja SoPan maalille, ja saikin sujautettua hienosti maalia vartioineen Touko Mikkolan selän taakse avausmaalin 1-0. Hetkeä myöhemmin verkot soivat taas omassa päässä ja tauolle lähdettiin 3-0 tilanteessa. Toisella puoliajalla SoPa sai luotua useita vaarallisia tilanteita mm. kulmapotkuista. Sekavasta maalin edustilanteesta SoPa saa avausmaalin, jonka pääsee viimeistelemään KP-55 joulkueesta lainassa ollut Peetu Peltoniemi. Vielä pelin lopuksi Otto Mäki täräyttää pallon vastustajan verkkoon vapaapotkusta.

Vaikka peli päättyi 4-2 HauPan voittoon, niin valmentaja Heikki Onnela oli tyytyväinen poikien otteisiin kentällä ja kertoi nähneenä pelissä paljon treeneissä harjoiteltuja asioita. Etenkin puolustuspeliin Heikki oli tyytyväinen.

OLS Saksa - SoPa

Pojat lähtivät peliin hyvällä fiiliksellä, vaikka jaloissa varmasti painoi aamupäivällä Haukiputaalla pelattu peli. Hetken pelin edettyä SoPa sai huomata, että helpolla ei voittoa kairata tästä pelistä. Vastustajan vedot oli kuin tykin kuulia ja Touko Mikkola joutui maalilla tosi toimiin. Ensimmäinen puoliaika meni pääasiassa palloa kerätessä sopan verkosta, eikä toisella puoliajallakaan pystytty omaa maalia pitämään puhtaana. Ajassa 42 minuuttia kapteeni Aleksi Säppi pääsee hienolla yksilösuorituksella laukomaan avausmaalin vastustajan verkkoon. OLS piti kuitenkin hyvää omaa peliä yllä koko 70 pitkää minuuttia ja SoPalaiset olivat pinteessä. Kun peliä oli pelattu 58 minuttia Martti Seppänen pääsee viimeistelemään maalin vastustajan verkkoon Aleksi Säpin hienosta noususta. Sisukkaasti pojat pelasivat loppuun asti vaikka peli päättyi 12-2 OLS:n voittoon. Tästä pelistä opittiin paljon ja tiedetään mitä tulevissa treeneissä harjoitellaan.

Paluumatkalla syötiin hyvin ja hyvillä mielillä palattiin kotiin vaikka viikonlopun pisteet jäikin Oulun seudulle.