KairaCup 2021 mestaruus SoPalle
Julkaistu: 18.09.2021 20.55

KairaCup 2021 mestaruus SoPalle

Perinteinen Sodankylän Pallon ja Ivalon Tunturi-Kiekon (TuKi) jääkiekkokauden aloitusturnaus, KairaCup, pelattiin tänä vuonna Ivalon jäähallilla lauantaina 18.9.2021. Turnausta isännöidään vuorovuosin, ja tänä vuonna TuKi vastasi järjestelyistä. Edellisvuoden karvas tappio kirveli edelleen SoPan mielissä, ja Ivaloon lähdettiinkin hakemaan KairaCup mestaruutta päättäväisenä. Edessä oli 6 peliä, ja jaossa 13 mestaruuspistettä.

Turnauspäivän aamuna ensimmäinen kisabussi starttasi aamukahdeksalta ja klo 11 Ivalon jäillä kävi jo täysi tohina.

TuKi kiekkokoulu - SoPa U9

SoPa U9 pääsi KairaCupissa pelaamaan ensimmäisen yhteisen pelinsä. Vaikka jääharjoituksia ei ollut kerennyt kertyä vielä paljoa, oli tämä poppoo saanut kiinni peli-ilosta ja taiteilikin maaleja toisensa perään. Lähes kaikki SoPalaiset onnistuivat tekemään maalin, jos toisenkin. U9 nappasi helposti yhden pisteen ja voiton TuKin kiekkokoululaisista, joista osa oli ensi kertaa koko kiekkovarustus päällä jäällä. Vaikka voitto tulikin selvin lukemin, pelattiin peli hyvillä mielin ja hymyssä suin molemmin puolin kenttää - TuKin kiekkokoululaiset jaksoivat tsempata ja pelata hienosti loppuun asti! SoPa U9:n tsemppipelaajana palkittiin Eppu Mokko.

TuKi U10 - SoPa U11

Peli-into U11:sta kauden ensimmäisessä ottelussa oli kirjaimellisesti käsinkosketeltavaa. Vaihtopelaajia piti oman vuoron lähestyessä tosissaan pidätellä kirmaamasta kentälle ennen vaihtomerkkinä toimineen summerin soittoa. Pelissä nähtiin useita upeita syöttöjä ja hurjia lämäreitäkin. Kaikki saivat runsaasti tuntumaa kiekkoon ja onnistumisia tuli tänään ihan jokaiselle. Tässä kohtaamisessa verkko viuhui molemmissa päissä tiuhaan, mutta TuKi joutui lopulta taipumaan SoPalle ja voitto napattiin kotiin lukemin 11-15. U11 tsemppipelaajana palkittiin Luukas Siikaluoma.


TuKi U12 - SoPa U13

Seuraavassa pelissä olikin jaossa jo 2 mestaruuspistettä, kun SoPa U13 kohtasi TuKin U12 -junnut. Peli alkoi nihkeästi, ja TuKi pääsi tekemään pelin ensimmäisen maalin. Sopalaiset kaivoivat kuitenkin tsempin päälle, ja alkukankeuden jälkeen peli luisti hienosti. Muutama komea alivoimamaalikin nähtiin. Maalinteossa onnistuivat Paavo Seppälä, Eeli Ylitalo ja Eino Kuusela kahdella ja Santeri Harjula yhdellä maalilla. Ihan helpolla ei päästy ja TuKikin kartutti maalitiliään useammalla maalilla, mutta loppulukemat Sopalle komeasti 5-7. Eeli Ylitalo pokkasi tsemppipelaajan palkinnon.

TuKi U14 - SoPa U15

Junnut olivat päässeet hyvään mestaruusvauhtiin, eikä SoPa U15 -TuKi U14 pelistä odotettu yhtään vähempää! Sopa sai heti alkuun pelin hyvin käyntiin. Maalia vartioimaan oli otettu U13 joukkueesta Martti Seppänen.

Eka erää ei ollut kauan pelattu kun Veeti Mäki avasi SoPan maalitilin. Tämän jälkeen maalinteossa onnistuivat Otto Mäki ja Leevi Holmqvist. Erätauolle lähdettiin lukemissa 3-0. Maalipaikkoja oli SoPalla useita ja TuKin maalivahti Venni Korhonen sai torjua räpylä kuumana pitäen maalilukemat maltillisina. Martti Seppänen sai torjua vain yhden kerran loistavien puolustajien ansiosta.

Myös toiseen erää lähdettiin vahvasti ja TuKin maalivahti joutui maalillaan töihin ihan tosissaan. Toisessa erässä maalinteossa onnistui Joona Mäkelä ja Jere Peltonen. Muutamia hyökkäyksiä pääsi TuKikin rakentamaan, mutta SoPan puolustajat pysäyttivät ne heti alkuun ja Seppänen sai hymyillä maalilla rauhassa, pelaten nolla pelin ottelussa. Ottelu päättyi SoPan voittoon 5-0. Voitosta joukkue sai 2 pistettä Kairacupin pottiin.

Sunnuntaina U15 aloittaa sarjakauden KeKiä vastaan, joten tämä ottelu oli mukavaa valmistautumista sarjakauteen. Huomisessa ottelussa SoPan maalilla nähdäänkin hienosti pelannut TuKin maalivahti Venni Korhonen.

TuKittaret - SoPa Kiekkoladyt

Vaikka SoPan junnut olivatkin jo käytännössä ratkaisseet kairan mestaruuden Sodankylään, myös SoPa Kiekkoladyt lähtivät taistoon voitontahtoisina. Ladyt pelasivat rennolla otteella todella vahvaa viisikkopeliä, mikä näky myös tulostaululla. Ladyjen maaleista vastasivat Tiia Kumpula kolmella, Laura Pulju kahdella, Piia Pikkuhookana ja Mari Taipola yhdellä osumalla. Ladyjen pelistäkin siis pisteet kotiin lukemin 3-7, ja SoPalla mestaruuspisteitä koossa komeat 10!

TuKi edustus - SoPa edustus

Viimeiset kolme KairaCup pistettä oli jaossa päivän päätteeksi, kun molempien seurojen edustusjoukkueet luistelivat jäälle. Peli oli alusta asti erittäin tiukka ja viimeisille pelisekunneille asti saatiin jännittää lopputulosta. Vaikka Juho Kurkela sekä Matias ja Aleksi Granroth onnistuivatkin hienosti maalinteossa, oli loppulukemat pillin soidessa TuKin hyväksi 4-3, ja viimeisen pelin voitti lipesi Ivaloon. Edustuksen omin sanoin, kovempikuntoisempi joukkue pärjäsi tällä kertaa. Joukkue kuitenkin iloitsi junnujen ja ladyjen varmistamasta kairan mestaruudesta ja kiitteli isäntäseuraa mukavasta ja hyvin järjestetystä tapahtumasta.


Sodankylän Pallo pelasi Ivalossa todella hienon turnauksen ja sai ansaitusti viedä KairaCupin pokaalin vuodeksi Sodankylään. Vuoden päästä mestaruutta puolustetaankin sitten taas Sodankylässä New Boliden Areenalla! Mutta sitä ennen pelataan alkava kausi täysillä - sarjat pyörähtävätkin käyntiin lähipäivinä ja -viikkoina kaikilla ikäluokilla.

Tervetuloa mukaan nauttimaan jääkiekossa ja kannustamaan SoPa voittoihin!