Seuralle kunniajäseniä
SeuraJulkaistu: 17.02.2020 00.00

Seuralle kunniajäseniä

Lauantaina 15.2. Sodankylän Pallo järjesti juhlallisen tilaisuuden jäähallin kahviossa. Seuran hallitus oli päättänyt kutsua seuran entisiä aktiivitoimijoita seuran kunniajäseniksi. Tilaisuuden aluksi puheenjohtaja Kari Paajanen piti puheen kunniajäsenille.

Tämän jälkeen Kari Paajanen ja jalkapallojaoston puheenjohtaja Jake Suopanki jakoivat pitkäaikaisen toimihenkilön Sirkka Tepsan avustaessa kunniakirjat ja jäsenkorttit. (Sirkka kutsuttiin myös kunniajäseneksi)


Seuran ensimmäinen puheenjohtaja Hannu Aikio kutsuttiin kunniapuheenjohtajaksi ja 51 henkilöä kutsuttiin kunniajäseneksi

Kunniakirjojen jakamisen jälkeen seura tarjosi kahvit jääkiekon F-junnujen vanhempien leipomien täytekakkujen kera.


Tilaisuuden jälkeen halukkaat pääsivät tutustumiskierrokselle jäähalliin ja kaikilla oli mahdollisuus jäädä katsomaan klo 17.00 alkanutta Sodankylän Pallon edustuksen ja Napapiirin Panttereiden välistä ottelua.

Avauskiekon pudotti Kunniapuheenjohtajaksi valittu Hannu Aikio.


Palkitut

Kunniapuheenjohtaja

Hannu Aikio


Kunniajäsenet

Aini Aho
Eija Aikio
Esko Aikio
Jukka Aikio
Mika Aikio
Irma Alatalo
Mauno Alatalo
Risto Hannula
Jukka Heikkinen
Tapio Hietala
Jouni Huikuri
Pauli Hyötylä
Lea Illikainen
Seppo Kalliokoski
Pertti Kariniemi
Pirkko Kettunen
Kosti Kokkoniemi
Kauko Korpela
Tapio Koski
Taisto Kujala
Pekka Kumpuniemi
Mauri Kunnari
Asta Lakotieva
Leila Liikavainio
Tuomo Liikavainio
Erkki Lohela
Markku Majava
Anitta Mikkola
Jari Mikkola
Kari Mikkola
Lenni Mäcklin
Vesa Mäkelä
Vilho Mäntynen
Erkki Naasko
Alpo Neitola
Eija Nieminen
Jorma Nieminen
Jorma Nieminen
Raimo Nieminen
Raimo Nieminen
Jani Nilimaa
Seppo Ollila
Pentti Poikela
Veijo Poikela
Unto Riipi
Eljas Sieppi
Anne Sokero
Kari Sokero
Sirkka Tepsa
Antti Yliaska
Samuli Yliaska

Seuran puheenjohtajan pitämä puhe

Arvoisat kutsuvieraat

Lämpimästi tervetuloa tilaisuuteen.

Sodankylän Pallo on perustettu runsas 40 vuotta sitten. Silloin sodankyläiset jalkapallon ja jääkiekon ystävät kokosivat usean seuran alla toimineet harrastajat saman lipun alle.Useat teistä on ollut mukana jo tuossa seuran perustamisessa. Noin 5 vuotta sitten seuran lajivalikoimiin lisättiin salibandy.

Nyt Sodankylän Pallon väreissä harrastetaan Suomen kolmea suosituinta lajia. Jalkapalloa, jääkiekkoa ja salibandyä. Koko Suomen tasolla pelipasseja on noin 300 000 kappaletta ja Sodankylän Pallossa toimii n 1000 henkilöä, joka on lähes 13 % Sodankylän väestöstä.

Urheiluseuran julkisuuteen näkyvin osa on pelaajat - aikuispelaajat ja junioripelaajat. Ilman pelaajia ei olisi tarvetta seurallekaan.

Pelaajien lisäksi seurasta löytyy mm. joukkueenjohtaja, kioskimyyjä, huoltaja, joukkueen rahastonhoitaja, valmentaja, seuran rahastohoitaja, linja-auton kuljettaja, lipunmyyjä, arpojen myyjä, kentän hoitaja, seuran puheenjohtaja, tiedotusvastaava, johtokunnan jäsen, sihteeri, jaoston puheenjohtaja, taloudenhoitaja, talkoolainen jne..

Useat tehtävät löytyvät jokaisesta joukkueesta, kuten joukkueenjohtaja, rahastonhoitaja tai valmentaja.

Nämä ovat urheiluseuran tehtäviä, joita äidit, isät ja isovanhemmat perinteisesti hoitavat.

Urheiluseura ei kauan pyörisi, jos kaikki toiminnassa olevat sanoisivat, että me vain pelataan. Montakaan harjoitusta ei pidettäisi tai peliä pelattaisi, ellei joku markkinoisi, tiedottaisi, hankkisi rahoitusta, ilmoittaisi joukkueita sarjoihin, kuljettaisi, kunnostaisi kenttiä, möisi lippuja, makkaraa, kahvia ja pullaa, pitäisi talkoita, valmentaisi, hankkisi tukijoita tai kokoustaisi ja suunnittelisi tulevaa toimintaa. Te olette näitä tehneet rakkaudesta lajiin suurella sydämellä.

Viime vuonna Sodankylän Pallon eri toimijat tekivät tätä vapaaehtoistyötä noin 20 000 tuntia ja luulen, että tuntimäärät ovat olleet samaa tasoa ellei isommatkin teidän aikana.

Toimintatavat ovat silloin olleet erilaiset. Esimerkiksi tiedottaminen on hoidettu sen aikaisin tavoin puheluringein, paperitiedottein ja lehti-ilmoituksin. Laskut ovat olleet paperisia ja toimitettu junioreiden harkkakasseissa koteihin.

Työtä on riittänyt

Arvoisat kutsutut

Osa teistä on ollut mukana perustamassa seuraa, osa on pelannut seurassa ja toiminut esimerkkinä nuoremmille junioreille ja kannustanut junioreita jatkamaan harrastustaan, osa on tehnyt pitkän uran erilaisissa toimihenkilötehtävissä.

Te kaikki olette luoneet toimintatavat ja mahdollistaneet työllänne, että nykyiset juniorit saavat edelleen harrastaa jalkapalloa, jääkiekkoa ja salibandyä seurassa, jonka nimi on Sodankylän Pallo.

30-40 vuotta sitten ei ollut tapana määritellä urheiluseuroille arvoja, ainakaan kirjallisesti, mutta nykyiset Sodankylän Pallon arvot

VASTUUNTUNTO, KUNNIOITUS, REHELLISYYS JA POSITIIVISUUS

sopivat erittäin hyvin teidän silloin tekemäänne työhön.

Sodankylän Pallo haluaa kunnioittaa tekemäänne työtä seuran hyväksi kutsumalla teidät seuran kunniajäseniksi.

Sydämelliset onnittelut kaikille.