Koronaohjeistus
9.10.2020 15:51 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Maskipakko jää- ja liikuntahallille

Jokainen seuramme toiminnassa mukana oleva ja jää- ja liikuntahallilla vieraileva on luettava tämä ohjeistus huolella.

Suomen koronavirusepidemian tilanne on viime päivinä huonontunut. Urheiluliittojen tavoitteena on edelleen se, että harrastus voisi jatkua ja sarjatoiminta pitää käynnissä. Jotta näin voi tapahtua, liitot edellyttävät seuroilta yleisten hygieniaohjeiden lisäksi seuraavia toimenpiteitä:

Kaikkiin seuran ottelutapahtumiinsa ja harjoituksiin tulijoilla on maskipakko.Maskipakko koskee THL:n ohjeistuksen mukaan 15 vuotta täyttäneitä. Maskia ei tarvitse käyttää pukukopissa, pelaajapenkillä eikä jäällä.

Hallin katsojakapasiteetistä saa olla käytössä enintään 50 % ja turvaväleistä on huolehdittava poikkeuksetta

Mikäli turvavälejä tai maskipakkoa ei noudateta, on seuran tehtävä päätös ottelutapahtumien ja harjoitusten järjestämiseksi ilman katsojia

Vanhempien pitää pysyä toistaiseksi pois pukukoppitiloista. Jos vanhemman on pakko mennä auttamaan lasta esim pukemisessa, hänen on käytettävä maskia.

Samoin vieraspelireissuille lähtevät vain pelaajat ja välttämättömät toimihenkilöt.

Pelaajien, valmentajien ja toimihenkilöiden on vältettävä toisen joukkueen kanssa kontakteja hallin käytävillä ja pukukopeissa.

Toiminta harjoituksissa ja peleissä

Harjoituksiin osallistutaan vain ja ainoastaan terveenä. Harjoitteluun ei ketään pidä pakottaa tai painostaa, vaan päätös osallistua harjoituksiin on aina jokaisen henkilökohtainen asia ja sitä tulee kunnioittaa.

Kiinnitetään edelleen erityistä huomiota myös hyvään hygieniaan. Pelaajien tulee saapua harjoituksiin aina puhtaissa vaatteissa ja varusteissa sekä kädet saippualla pestyinä. Kasvojen koskettelua tulee välttää ja hiki pyyhitään aina omaan pyyhkeeseen. Jokaisella pelaajalla tulee myös olla käytössään oma henkilökohtainen juomapullo. Lisäksi mahdollinen yskiminen ja aivastelu suunnataan omaan hihaan ja käsiä tulee pestä saippualla ahkerasti. Jos vettä ei ole saatavilla, käytetään aina käsidesiä. Käsidesiä löytyy harjoituspaikkojen sisääntuloväyliltä.

Joukkueiden harjoitusten ja pelien yhteydessä suorittama oheisharjoittelu ja loppuverryttely on suoritettava riittävää turvaväliä noudattaen.

Mahdollinen oireilu

Mikäli jollakin joukkueen jäsenellä ilmenee koronavirusinfektioon viittavia oireita, tulee hänen ottaa yhteyttä Sodankylän koronaneuvontaan toimintaohjeiden saamiseksi.

Tartuntatautilain mukaisesti alueen tartuntataudeista vastaava lääkäri tekee päätökset karanteeniin asetettavista henkilöistä.

Lisäksi meidän kaikkien tulee seurata Suomen hallituksen sekä AVI:n ja THL:n antamia ohjeistuksia sekä linjauksia.

Jos teillä on aiheeseen liittyviä huolia tai kysymyksiä, olemme erittäin mielellämme käytettävissä.

Kari Paajanen

Sodankylän Pallo ry

puheenjohtaja


   
Lisää uutisia
Sodankylän Pallo ry
«  Lokakuu   »
Kategoriat