​KairaCup 2022-mestaruus SoPalle
JääkiekkoJulkaistu: 18.09.2022 18.17

​KairaCup 2022-mestaruus SoPalle

Sodankylän Pallon ja Ivalon Tunturi-Kiekon eli TuKin joukkueet kohtasivat toisensa seurojen välisessä mittelössä Sodankylässä New Boliden Areenalla lauantaina 17.9.2022. Jo perinteeksi muodostunut KairaCup järjestettiin nyt viidettä kertaa.

KairaCup järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2018 Sodankylän vanhassa rättihallissa. Tuolloin KairaCupin mestaruus ratkesi SoPan hyväksi erittäin jännittävän turnauksen päätteeksi. Vuoden 2022 mestaruus on SoPalle kolmas.

Turnauspäivän aikana molempien seurojen joukkueet pienimmistä junnuista miesten edustusjoukkueisiin kohtasivat New Boliden Areenan jäällä ja jokaisesta voitosta kerättiin pisteitä mestaruuspottiin. Suuremman kokonaispistemäärän kerännyt seura, tällä kertaa siis SoPa, voitti mestaruuden.

Päivän aikana koettiin jännittäviä hetkiä, ja huikaisevia onnistumisia pelien tiimellyksessä. Yleisöäkin oli katsomo pullollaan - arviolta päivän aikana hallilla oli parhaimmillaan noin 250 henkeä. Iltapäivällä, U9, U11, tyttöjen, U13 ja harrastejoukkueiden pelien jälkeen kokonaispistetilanne oli tiukasti 4-3 SoPalle, ja edustusjoukkueiden peli oli ratkaiseva. Edustus pistikin parastaan, ja vei voiton TuKista komeasti lukemin 6-3. Turnauksen kokonaispistemäärällä 7-3 KairaCup pokaali jäi siis ainakin vielä vuodeksi SoPalaisten haltuun. Ensi vuonna mestaruudesta pelataankin taas Ivalossa.

Sodankylän Pallo haluaa kiittää kaikkia aktiivisia talkoolaisia, joita ilman tällaista kahden seuran, ja koko perheen kiekkotapahtumaa ei olisi mahdollista järjestää! Kiitos myös huikealle yleisölle, joka kannusti ja tsemppasi pelaajia koko päivän, sekä tietenkin Ivalon Tunturi-Kiekon porukalle hienosta perinteestä, tiukoista peleistä ja hyvästä fiiliksestä!

Ps. Tänä vuonna U15-junnut eivät päässeet pelaamaan, sillä TuKin U15 virallinen sarjakausi alkoi samana päivänä. U15 peliotteita pääsee kuitenkin katsomaan jo tulevana lauantaina 24.9.2022 klo 11, kun SoPa ja TuKi kohtaavat sarjapelissä Sodankylässä. Ja samana päivänä myös Edustus pelaa TuKia vastaan klo 17. Tervetuloa siis hallille, kausi on päräytetty käyntiin!