Johanna, Sakke ja Janne esittäytyvät - jalkapallo, jääkiekko& salibandy saivat uudet puheenjohtajat
SeuraJulkaistu: 04.05.2023 11.17

Johanna, Sakke ja Janne esittäytyvät - jalkapallo, jääkiekko& salibandy saivat uudet puheenjohtajat

Sodankylän Pallon kevätkokous pidettiin maaliskuun lopussa, ja kevätkokouksen asialistalla oli useita sääntömääräisiä asioita kuten seuran lajit seuraavalle kaudelle, toimintasuunnitelman ja talousarvion vahvistaminen, jäsenmaksujen suuruudet sekä henkilövalintoja seuran eri tehtäviin.

Tänä keväänä kaikki SoPa:n lajit saivat uudet jaostojen puheenjohtajat - jalkapallojaostoa luotsaavat Johanna Mäki, jääkiekkoa Sakari Hietanen ja salibandya Janne Siikaluoma. Tässäpäs uusien puheenjohtajien esittäytymiset ja ajatukset uudesta pestistä:

Jalkapallojaoston puheenjohtaja Johanna Mäki
Olen lähtenyt urheiluseura toimintaan mukaan vanhempieni esimerkistä. Isäni oli urheiluseuran puheenjohtaja ja olen jo lapsuudessa viettänyt paljon aikaa urheiluseuratoiminnassa ja seurannut vanhempieni talkootouhuja. Sodankylän Pallo ry.n toimintaan mukaan tulin noin kymmenen vuotta sitten, kun omat pojat aloittivat jalkapallo ja jääkiekko harrastukset. Olen toiminut jalkapallon puolella joukkueenjohtajana ja huoltajana, sekä jalkapallojaoston rahastonhoitajana viimeisen vuoden.

Seuran toiminnassa olen ollut mukana muutaman vuoden seuran hallituksessa sekä jääkiekon puolella U15 joukkueen rahastonhoitaja.

Parasta jalkapallojaoston puheenjohtajana on se, että pystyy edistämään harrastusmahdollisuuksia Sodankylässä. Seuratoiminta antaa itsellekin paljon, kun omat lapset pystyvät harrastamaan täällä. On hienoa seurata kaikkien SoPalaisten lasten kasvua ja kehitystä, sekä näin saan olla mukana heidän elämässä.

SoPa-perhe on myös hieno yhteisö, johon on mukava kuulua, sekä saan olla tekemisissä upeiden tyyppien kanssa, jotka mahdollistavat omalla vapaaehtoistyöllä kylän lasten harrastamisen. Seuratoiminta on mahdollistanut minulle tutustumisen sellaisiin ihmisiin, joihin en varmasti olisi koskaan muuten päässyt tutustumaan. Yhteistyö myös muiden seurojen kanssa on antanut ja opettanut paljon.

Eniten uudessa pestissä jännittää oman ajan riittäminen. Onneksi yhteistyö jaoston sisällä on saumatonta ja toisia autetaan sinisellä sydämellä.Innolla odotan tulevaa futiskesää ja toiveissa on myös paremmat harjoitusolosuhteet.

Salibandyjaoston puheenjohtaja Janne Siikaluoma
Hei, Olen Janne Siikaluoma, 41-vuotias ja kolmen lapsen perheenisä Sodankylästä. Sodankylän Pallon toiminnassa olen ollut mukana eri toimihenkilörooleissa ja eri jaostojen toiminnassa jo muutamien vuosien ajan. Sodankylän Pallon hallituksessa olen toiminut aiemmin varajäsenenä ja nyt olen aloittanut salibandyjaoston uutena puheenjohtajana. Salibandyjaoston puolella toimin tällä hetkellä myös E- juniorijoukkueen (P12) vastuuvalmentajana ja jääkiekkojaoston puolella U13- joukkueen fysiikkavalmentajana.

Toimihenkilömatkani salibandyjaoston ja joukkueiden toimintaan on hyvinkin perinteinen. Lasten aloittaessa pelaamisen salibandykerhoissa seurasin toimintaa ensin katsomon puolelta mutta jossain vaiheessa rohkaistuin toimimaan joukkueen huoltajana ja myöhemmin osallistumaan harjoitusten vetämiseen apuvalmentajana. Muutamia vuosia sitten otin vastuuvalmentajan roolin ensin G-junioreissa ja sen jälkeen olen valmentanut F- ja E- ikäisiä junioreita.

Juniorivalmennukseen olen kouluttautunut muilta valmentajilta oppimalla mutta myös Salibandyliiton valmennuskoulutusten kautta. Oma harrastuspohja (mm. CrossFit) toimii myös hyvänä tukena valmennustoiminnassa. Sodankylän Pallon toiminta eri jaostoissa ja hallitustyöskentelyssä on siis tullut minulle tutuksi vuosien saatossa.

Sodankylän Pallon salibandyjaoston toiminta on kehittynyt niin junioripelaajien määrän kuin toiminnan laadun myötä viime vuosina huimasti. Jaoston toiminnan kasvaessa myös jaoston toiminnan ylläpitämiseen ja kehittämiseen tarvitaan yhä enemmän tekijöitä. Salibandyjaoston toiminnan kehittämisen pääpainoina tulevat olemaan suurien junioriryhmien toiminnan mahdollistaminen niin harjoitusvuorojen kuin toimihenkilöiden määrän suhteen, valmentajien koulutukseen ja jaoston toiminnan kehittämiseen liittyvät asiat, vanhempien ikäluokkien (etenkin P14-P16) joukkueiden toiminnan mahdollistaminen sekä edustusjoukkueiden ja juniorijoukkueiden välisen linkin vahvistaminen. Sodankylän Pallon salibandyn junioritoiminta tuottaa nyt jo naisten edustusjoukkueeseen uusia pelaajia ja tulevana vuosina sama kehitysaskel on edessä myös miesten edustusjoukkueeseen.

Rohkaisenkin kaikkia junioripelaajien vanhempia tulemaan mukaan salibandyjaoston toiminnan kehittämiseen sillä joukkueiden toiminta ilman vanhempien arvokasta vapaaehtoistyötä ei ole mahdollista. Sodankylän Pallon salibandyn juniorijoukkueet edustavat Lapin alueen parasta juniorisalibandyä ja edustusjoukkueiden kehitys menee eteenpäin, joten tässä toiminnassa olen ylpeästi mukana puheenjohtajan roolissa.

Kiekkojaoston puheenjohtaja Sakari Hietanen
Olen ”kasarin lapsi” ja ysäriltä asti SoPalainen. Olen itse pelannut sopassa F- junioreista edustukseen saakka, joten näkemystä kiekon pelaamisesta myös omakohtaisesti löytyy kasvattajaseuran pelaajapolun alusta loppuun asti, sekä yhden kauden verran Yhdysvalloissa lukioikäisenä. Ensimmäisen pelin pelasin Lentävän Ässän paidassa vuonna 1990 ja viimeisen pelin vuonna 2003. Tämän jälkeen on tullut pelattua harrastekiekkoa eri puolilla Suomea ja harrastekiekko jatkuu edelleen Lapin yli 35v sarjassa. Harrastekiekko on hyvä tapa pitää kiinni omasta hyvinvoinnistani, joka on minulle kaikelle arjen ja työn ohella tärkeä henkireikä.

Vuonna 2017 menin apuohjaajaksi Sodankylän Pallon kiekkokouluun, kun poikani Sammeli aloitti pelaamisen. Tämän jälkeen olen ollut hänen joukkueen vastuuvalmentaja, edellisellä kaudella SOPA U13 joukkueella. Lisäksi olen yhden Sodankylän Pallon juniorijalkapallojoukkueen joukkueenjohtaja.

Jaoston puheenjohtajana haluan erityisesti kehittää joukkueiden välille yhtenäistä näkyvyyttä ja pitää kiinni jaoston hyvistä perinteistä, sekä saada lajin pariin lisää harrastajia ja perheitä.Myös seuran muiden jaostojen kanssa tehtävän yhteistyön saumattomuus on minulle tärkeää, sillä monipuolisen liikunnan harrastaminen on hyväksi jokaiselle kasvavalle lapselle ja nuorelle, aikuiset mukaan lukien. Myös tärkeät yhteistyötahot, kuten kunta, yritykset ja koulut ovat tärkeitä tahoja, joiden välistä yhteistyötä haluan ylläpitää. Meillä on täällä Sodankylässä loistavat puitteet jääkiekon harrastamiseen ja äskettäin Sodankylän Pallon jääkiekkojaosto sai Suomen Olympiakomitean ja Jääkiekkoliiton myöntämän lasten ja nuorten Tähtimerkki-tunnustuksen osoituksena laadukkaasta seuratoiminnasta, joten tästä on hyvä jatkaa toiminnan kehittämistä!


---


Kuvassa vasemmalta: jalkapallojaoston pj. Johanna Mäki, jääkiekkojaoston pj. Sakari Hietanen ja salibandyjaoston pj. Janne Siikaluoma.